Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Bij Zeelandia, leverancier van ingrediënten aan brood- en banketbakkerijen, verdwijnen 89 van de 454 banen in Nederland, meldt het bedrijf. Er vallen...
AAK is een Zweeds, maar wereldwijd opererende producent van plantaardige oliën en vetten. Vanuit de strategie 'Shaping our Future' wordt samen met...
Een nieuwe risicoanalyse van de Europese Food Safety Authority (EFSA) laat zien dat sommige residuen van minerale olie in voedsel een risico voor de...
Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een...
Waarom is knapperig eten altijd synoniem voor ongezond voedsel? Dit vroeg Marlon Harms, oprichter en CEO Veggie Crumbz zich af. "We hebben drie jaar...
De impact van de huidige grote wereldgebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne, de pandemie en klimaatverandering is groot op de grondstoffenmarkt....
Remko Boom (WUR) vindt dat we met minder zuivere ingrediënten genoeg voedsel kunnen maken. Door de productie minder intensief te maken is veel...
De rechtbank van Rotterdam heeft bevestigd dat smeerbare vetproducten die melkbestanddelen bevatten, de aanduiding 'plantaardig' mogen gebruiken....
De voorraad in het magazijn bij olie- en sauzenfabrikant LEVO in Franeker, waar olie de core business vormt, is de afgelopen weken flink geslonken....