VMT
VMT
Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo

Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo

Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Hoe houdt de NVWA toezicht op het nieuwe Infoblad 85? Welke wetswijzigingen komen eraan op het gebied van allergenen? Hoe ziet de geldende wet- en regelgeving eruit voor etikettering en claims rondom vega(n) voedingsmiddelen? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Law Event op dinsdag 7 juni.

Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo
Op 7 juni vindt het VMT Food Law Event plaats in Maarssen

Het Food Law Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis opdoet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 7 juni. Na twee jaar van digitale updates, dit jaar weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals gezonde voeding, fraude, Nieuwe Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Gezonde voeding, fraude en misleiding

Hoor tijdens het plenaire ochtendprogramma de laatste stand van zaken op gebied van gezonde voeding en preventie van Letteke Boot van het VWS. Daarna vertelt Karen Gussow van de NVWA hoe de NVWA toezicht houdt op voedselfraude. Tijdens de plenaire afsluiting gaat Ebba Hoogenraad op zoek naar tendensen en tips op gebied van misleiding in de voedingsindustrie.

NAPV, fraude en Infoblad 85

Tijdens de eerste breakouts een sessie over de Nationale Aanpak Productverbetering met Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak), Lucie de Peuter (Unilever), Imkje Tiesinga (FNLI) en Ilse Roosenbrand (CBL). Parallel daaraan een sessie over fraude met Lauren Dallau (NVWA), Marijn van Tuijl (Ploum) en IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova). De derde sessie in dit blok gaat over Infoblad 85 met Paul in ’t Veld (NVWA) en Barbara Mutsaers (AKD).

FOP, biologisch en allergenen

Het tweede blok breakouts bevat een sessie over Front of Pack voedselkeuzelogo’s met Jasmin Buijs (Axon), Lisa Gray (Iglo) en Pascale Boulanger (Colruyt). Daarnaast een sessie over biologische wetgeving met Silvia Gawronski (Van Traa), Marion Blom (Bionext) en Arjon Kalter (Rwenzori Premium Vanilla). Tenslotte parallel hieraan de grote allergenenupdate met Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Benjamin Remington (Remington Consulting Group B.V.).

Vega(n), contracten en houdbaarheid

Tijdens de laatste ronde breakouts een sessie over de wettelijke kaders rondom vega(n) producten met Sarah Arayess (Say Legal), Dennis Favier (Seasogood) en Simone Broxks en Floris Kets (Alpro). Daarnaast een sessie over de valkuilen en tips bij contractuele afspraken door Karin Verzijden (Axon) en Ingrid Keller Cayet (Madaga). Tenslotte een sessie over de spanningsvelden bij TGT en THT door Ellis van Diermen (Précon), Wiek van der Vossen (Voedingscentrum) en Laura Put (WUR).

Bekijk het hele programma en meld je aan

Eerder verschenen

  1. Webinar: 'Meld gevolgen verwerking en etikettering van alternatieve grondstoffen bij ons'
  2. Btw verlaging leidt tot veel gesteggel: wat is nu precies groente en fruit?
  3. Herformulering voeding: zo ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit
  4. Wetgeving afvalbeheer voor producenten en importeurs van verpakte levensmiddelen wijzigt vanaf 2023
  5. Nutri-Score: dit heeft het wetenschappelijk comité tot nu toe besproken
  6. Food Law Event: van Infoblad 85 en NAPV tot allergenen en vega(n) producten
  7. Zo etiketteer je niet- en licht-alcoholische 'gedistilleerde dranken'
  8. Goedkeuring voor novel foods vraagt geen maanden, maar jaren
  9. Wijzigingen voor kwaliteitsregelingen zoals geografische aanduidingen: dit gaat veranderen
  10. Traceerbaarheid separatorvlees onmogelijk? Foodwatch wil Nederlandse staat zien bij rechter
  1. Hier moet je op letten bij contractuele afspraken: valkuilen en tips
  2. R&D’ers en QA’ers over grondstoftekorten: ‘Zonder versoepeling NVWA is etikettering mission impossible’
  3. Zo ziet de nieuwe biologische wetgeving eruit
  4. Geen sprake van misleiding bij plantaardige margarine met dierlijke vetten
  5. Misleiding in de voedingsindustrie: waar gaat verleiden over in misleiden?
  6. QA’ers over 3 bottlenecks bij etikettering: ‘Interpretatieverschillen veruit grootste probleem’
  7. VWS geeft toelichting op preventieaanpak en Nationale Aanpak Productverbetering 
  8. Babyvoeding: wegwijs worden in de geldende wetgeving
  9. VMT 03 (2022)
  10. Fraude in de voedingsindustrie: zo zit het met verantwoordelijkheid en meldplicht