Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo

Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo
Op 7 juni vindt het VMT Food Law Event plaats in Maarssen

Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Hoe houdt de NVWA toezicht op het nieuwe Infoblad 85? Welke wetswijzigingen komen eraan op het gebied van allergenen? Hoe ziet de geldende wet- en regelgeving eruit voor etikettering en claims rondom vega(n) voedingsmiddelen? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Law Event op dinsdag 7 juni.

Het Food Law Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis opdoet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 7 juni. Na twee jaar van digitale updates, dit jaar weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals gezonde voeding, fraude, Nieuwe Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Gezonde voeding, fraude en misleiding

Hoor tijdens het plenaire ochtendprogramma de laatste stand van zaken op gebied van gezonde voeding en preventie van Letteke Boot van het VWS. Daarna vertelt Karen Gussow van de NVWA hoe de NVWA toezicht houdt op voedselfraude. Tijdens de plenaire afsluiting gaat Ebba Hoogenraad op zoek naar tendensen en tips op gebied van misleiding in de voedingsindustrie.

NAPV, fraude en Infoblad 85

Tijdens de eerste breakouts een sessie over de Nationale Aanpak Productverbetering met Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak), Lucie de Peuter (Unilever), Imkje Tiesinga (FNLI) en Ilse Roosenbrand (CBL). Parallel daaraan een sessie over fraude met Lauren Dallau (NVWA), Marijn van Tuijl (Ploum) en IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova). De derde sessie in dit blok gaat over Infoblad 85 met Paul in ’t Veld (NVWA) en Barbara Mutsaers (AKD).

FOP, biologisch en allergenen

Het tweede blok breakouts bevat een sessie over Front of Pack voedselkeuzelogo’s met Jasmin Buijs (Axon), Lisa Gray (Iglo) en Pascale Boulanger (Colruyt). Daarnaast een sessie over biologische wetgeving met Silvia Gawronski (Van Traa), Marion Blom (Bionext) en Arjon Kalter (Rwenzori Premium Vanilla). Tenslotte parallel hieraan de grote allergenenupdate met Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Benjamin Remington (Remington Consulting Group B.V.).

Vega(n), contracten en houdbaarheid

Tijdens de laatste ronde breakouts een sessie over de wettelijke kaders rondom vega(n) producten met Sarah Arayess (Say Legal), Dennis Favier (Seasogood) en Simone Broxks en Floris Kets (Alpro). Daarnaast een sessie over de valkuilen en tips bij contractuele afspraken door Karin Verzijden (Axon) en Ingrid Keller Cayet (Madaga). Tenslotte een sessie over de spanningsvelden bij TGT en THT door Ellis van Diermen (Précon), Wiek van der Vossen (Voedingscentrum) en Laura Put (WUR).

Bekijk het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Beyond Meat over herstructurering en schulden: verkoop vegetarisch valt tegen

Beyond Meat over herstructurering en schulden: verkoop vegetarisch...

Beyond Meat kampt met een tegenvallende vraag naar zijn vegetarische alternatieven voor burgers en worstjes. De Amerikaanse producent van...

NVWA: 'Kwart onderzochte volkorenproducten mag geen volkoren claimen'

NVWA: 'Kwart onderzochte volkorenproducten mag geen volkoren claimen'

De NVWA onderzocht 190 volkorenproducten van 7 grote supermarktketens. De organisatie controleerde of de volkoren claim wel gemaakt mocht worden. Bij...

Het Belgische FAVV meldde in 2022 in totaal 416 recalls en waarschuwingen

Belgische recalls en waarschuwingen van juli: mogelijk metaal in...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van juli. De laatste wapenfeiten: metaal in lolly's, Salmonella in kip,...

Startup wil met supplementen allergieën voorkomen: 'Meer plantaardig kan alleen met minder voedselallergieën'  

Startup wil met supplementen allergieën voorkomen: 'Meer plantaardig...

STARTUP BELICHT - Ongeveer 3% van de wereldbevolking heeft volgens TNO een voedselallergie. Startup Vini Mini wil deze voedselallergieën op jonge...

Gezondheids-, voedings- of duurzaamheidsclaims op je product? Deze artikelen helpen je op weg

Gezondheids-, voedings- of duurzaamheidsclaims op je product? Deze...

Welke wetgeving geldt er op het gebied van claims? Waar ligt de grens tussen 'verleiden' en 'misleiden'? Wat mag er wel en niet op het gebied van...

Handig overzicht: 3x duurzaamheid en 3x gezondheid bij Albert Heijn

Handig overzicht: 3x duurzaamheid en 3x gezondheid bij Albert Heijn

Zeker in supermarkten zoeken consumenten naar eten dat lekker en betaalbaar is, maar ook gezond en als het even kan duurzaam. Op het Food Future...

'Nutri-Score goedbedoeld, maar houdt wereld ultrabewerkte voeding in stand'

'Nutri-Score goedbedoeld, maar houdt wereld ultrabewerkte voeding in...

TastyBasics maakt producten met minder bewerkte ingrediënten, voorsorterend op een toekomst waar een gevarieerd minder bewerkt eetpatroon de...

Précon toegetreden tot bestuur SimplyOK

Précon toegetreden tot bestuur SimplyOK

Onlangs is Précon toegetreden tot het bestuur van SimplyOK. "Een goede beheersing van allergenen is een belangrijk onderdeel van onze...