Misleiding in de voedingsindustrie: waar gaat verleiden over in misleiden?

Misleiding in de voedingsindustrie: waar gaat verleiden over in misleiden?
Tijdens het Food Law Event vertelt Frank Lindner alles over het verschil tussen 'wettelijke misleiding' en 'gevoelsmisleiding'

Misleiding is een steeds terugkerend onderwerp in de voedingsindustrie. Maar waar ligt de grens tussen 'verleiden' en 'misleiden'? In hoeverre speelt corona een rol op het gebied van misleiding? Ebba Hoogenraad brengt de tendensen in kaart en geeft tips op het gebied van misleiding tijdens het Food Law Event op 7 juni.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Na twee jaar digitale updates, dit jaar eindelijk weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens deze dag wordt je bijgepraat over onderwerpen als gezonde voeding, fraude, Nationale Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Misleiding, misleiding, misleiding…

Een van de rode draden in de voedingsindustrie is misleiding. Waar gaat verleiden over in misleiden? Had Corona impact op misleiding? En dat grijze gebied; wanneer kleurt het rood, en wanneer groen? Ebba Hoogenraad gaat op zoek naar tendensen en tips tijdens het Food Law Event op 7 juni.

Ebba Hoogenraad

Ebba Hoogenraad

Ebba Hoogenraad is advocaat sinds 1985 en partner bij advocatenkantoor Hoogenraad & Haak, gespecialiseerd in IP, advertising en food. Met haar team richt Ebba zich onder meer op de levensmiddelensector. Ebba adviseert over labelling, begeleidt recalls en staat met regelmaat cliënten bij in procedures bij de Reclame Code Commissie, de rechter en de NVWA over food law vragen en reclamerechtkwesties. Ebba is redactielid van Intellectuele Eigendom en Reclamerecht (IER), Waar & Wet en schrijft 'tip van de advocaat' op VMT.

Bekijk het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.