NVWA benoemt nieuwe directeur Handhaven

NVWA benoemt nieuwe directeur Handhaven
Esmeralda Wallast Groenewoud wordt per 11 juli directeur Handhaven bij de NVWA

Esmeralda Wallast Groenewoud wordt per 11 juli directeur handhaven bij de NVWA. Hiermee wordt zij verantwoordelijk voor inspectie, regie & expertise, de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD), laboratoria, het nationaal referentie centrum fytosanitair en het contact met klant, bedrijf & consument.

Groenewoud heeft meer dan 25 jaar ervaring in verschillende functies binnen het veiligheidsdomein. Groenewoud is op dit moment directeur van de directie Toezicht en Handhaving in de Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam. Daarvoor was Groenewoud werkzaam in verschillende leidinggevende functies bij de politie eenheid Amsterdam.

Kennis en ervaring

Gerard Bakker, inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), over de komt van Groenewoud: "Ik ben erg verheugd met de benoeming van Esmeralda. Ze heeft veel kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving. Die komt bij de NVWA natuurlijk goed van pas. Maar bovenal brengt ze een persoonlijkheid mee die perfect past in onze organisatie: stevig, helder én verbindend.”

Maatschappelijke belangen

Groenewoud stelt dat de NVWA een organisatie is die tot haar verbeelding spreekt. "Na mijn studie economie kwam ik al snel tot de conclusie dat het commerciële bedrijfsleven mij niet trekt. Ik word geïnspireerd wanneer het om iets wezenlijks gaat. De mooie maatschappelijke belangen van de NVWA zoals productveiligheid, dierenwelzijn en voedselveiligheid spreken me dan ook enorm aan. Ik kijk erg uit naar de kennismaking met de collega’s. Samen met hen én belanghebbenden staan we voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur."

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.