Algemeen directeur Jeroen Braam en commercieel directeur Joris Brussen: '‘Geef vertrouwen en kansen aan nieuw talent.'
Trending 2024

Trending 2024 | Yor-in: Succesvol in het enthousiasmeren van de...

Het vinden van de juiste mensen voor jouw organisatie kan een uitdaging zijn. Met de overvloed aan beschikbare informatie zijn professionals goed op de hoogte van wat er op de arbeidsmarkt te vinden is. Het is daarom essentieel om iets aantrekkelijks te bieden om nieuw talent aan te trekken. We spraken met algemeen directeur Jeroen Braam en commercieel directeur Joris Brussen van detacheringsorganisatie Yor-in over hun strategieën om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor het werken binnen de Food & Industry.

Voedselproductie

Vergrijzing en ondernemingsgroei leiden tot toenemend tekort...

De vraag naar goedgeschoolde productiemedewerkers in de voedingsindustrie in regio Rijnmond neemt de komende jaren hard toe. Deze tekorten komen door de toenemende vergrijzing en toenemende groei van voedselproducenten. De producenten zelf staan open voor het aannemen van zij-instromers en hebben behoefte aan kortere, specifiekere opleidingen.

Opleiding en loopbaan

Productiemedewerker fabriek mag opleiding doen met virtual...

SVO vakopleiding food en Kobus Personeel & Organisatie hebben in Barendrecht een virtual reality (VR) opleidingslocatie geopend voor werknemers in de foodsector. Voordat ze de productie in gaan, kan er eerst in de virtuele wereld worden geoefend.

Mensen

Leverancier bakkerijgrondstoffen Zeelandia leidt zelf operators op

Zeelandia is gestart met een eigen bedrijfsschool. Nieuwe medewerkers doorlopen een werkplekopleiding die begint op dag één. Hiermee willen ze de slag winnen om goed personeel binnen te halen.

Mensen

Jubileumjaar kwaliteitsopleiding HAS gaat binnenkort van start

De scholen beginnen weer. Zo ook de opleidingen voor werkenden in het kwaliteitsvak. Voor het 10e jaar start op 27 september de Leergang Quality and Business Improvement (QBIF) aan de HAS in Den Bosch. Aanmelden kan nog.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics.
België

Industrie tevreden met oprichting STEM-loket

Dat tekort aan medewerkers met 'STEM-profielen' is volgens Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia Vlaanderen niet enkel acuut, maar zeker ook structureel.

“Bakkers zijn, net als industriële bedrijven, altijd bezig met onder andere innovaties en trends en betere productieprocessen”, zegt Peter Remmelzwaal.
Chocolade

Grens tussen gourmet- en industriële producten vervaagt

Patissier Peter Remmelzwaal ziet gourmet en industriële producten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Daarom is het juist belangrijk om als bakker/chocolatier onderscheidend te zijn en blijven. Sinds 2021 werkt hij vanuit het House of Chocolate in België als gourmet technical advisor onder ander voor Veliche chocolade. Zijn atelier in Katwijk heeft hij ook nog.

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen opende op maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy. (Foto: Richard Kok)
Podcast

Hoe maak je jonge mensen warm voor een baan in de foodsector? Dit is...

De Lentiz onderwijsgroep opende maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het moet een scholings- en praktijkplek zijn voor waar jongeren worden getriggerd te kiezen voor een carrière in de voedingsindustrie, in samenwerking met de foodbedrijven zelf. Hoe dat gebeurt, hoor je in deze podcast.

Aviko, Agristo en Clarebout trakteerden de scholieren samen op heerlijke frietjes. Foto: Hilde Wynen
Mensen & Loopbaan

MNM What's NXT: Waar voedingsbedrijven hun aankomend talent ontmoeten

Tijdens het What's NXT-event in Brugge maakten 100-en jongeren uit de derde graad secundair én het hoger onderwijs kennis met voedingsbedrijven en hun uitdagingen. De voedingssector was bijzonder breed vertegenwoordigd en heel zichtbaar aanwezig.

Esmeralda Wallast Groenewoud wordt per 11 juli directeur Handhaven bij de NVWA
Mensen & Loopbaan

NVWA benoemt nieuwe directeur Handhaven

Esmeralda Wallast Groenewoud wordt per 11 juli directeur handhaven bij de NVWA. Hiermee wordt zij verantwoordelijk voor inspectie, regie & expertise, de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD), laboratoria, het nationaal referentie centrum fytosanitair en het contact met klant, bedrijf & consument.

  1. UGent: nieuwe opleiding voor ontwikkeling duurzame voedselverpakkingen
  2. Ambitieuze roadmap Fevia doet eerdere duurzaamheidsverslagen verbleken
  3. WUR stijgt op wereldranglijst beste universiteiten
  4. GesponsordStudenten oefenen met echte productielijn: 'Eerst ervaren, dan leren'
  5. Reggy van der Wielen wordt nieuwe voorzitter College van Bestuur HAS
  6. FNLI ondersteunt doorleren tijdens coronacrisis
  7. Royal A-ware trekt directeur aan voor België
  8. Hans Meeuwis nieuwe CEO Royal Cosun
  9. Jason Yavorska nieuwe CPTO bij Beerwulf: 'Er is zoveel groeipotentieel'
  10. Amarant Bakkers werft werknemers via Open Hiring: "Iedereen heeft gelijke kansen"
  11. Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch
  12. GS1 Nederland benoemt Mirjam Karmiggelt tot nieuwe CEO
  13. Manfred Aben nieuw lid Raad van Commissarissen Unilever Nederland
  14. NVWA benoemt Lisette de Ruigh als directeur Keuren
  15. Fabian van Schie definitief algemeen directeur Koninklijke Verkade
  1. Nestlé blijft zich inzetten voor bestrijding jeugdwerkloosheid in coronatijd
  2. Voor abonneesEen baan zonder sollicitatie: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'
  3. Voor abonneesFood Academy Nijkerk: 'Hybride onderwijs wordt het 'nieuwe normaal''
  4. Voor abonneesBrouwopleiding KU Leuven fungeert als talentenmagneet: 'Brouwen bier is meer dan spelen recepturen'
  5. Voor abonneesColumn: corona of niet, beroepsonderwijs gaat (digitaal) door
  6. Voor abonneesExpertpanel: Is samenwerking nodig om het tekort aan gekwalificeerde mbo'ers op te lossen?
  7. Daan van der Wekken wordt nieuwe duurzaamheidsmanager FNLI
  8. Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL
  9. TU/e en Marel werken samen aan kunstmatige intelligentie
  10. Voor abonneesDe visie van Rob Kooijmans: 'trainingen en opleidingen vaak ondergeschoven kindje'
  11. Edwin van Veldhuizen commercieel directeur bij Zwanenberg Food Group
  12. Voor abonneesVinden voedingsbedrijven makkelijker personeel door corona? 'Het wordt eerder moeilijker dan makkelijker'
  13. Hoofdredacteur VMT Nieuwsbrief Voedselveiligheid Simone Hertzberger voorzitter Sustainable Nut Initiative
  14. Food Innovation Academy neemt opleidingsbakkerij in gebruik
  15. Voor abonneesNOW verplicht om- en bijscholing, maar hoe betaalt u dat?