Jubileumjaar kwaliteitsopleiding HAS gaat binnenkort van start

Jubileumjaar kwaliteitsopleiding HAS gaat binnenkort van start

De scholen beginnen weer. Zo ook de opleidingen voor werkenden in het kwaliteitsvak. Voor het 10e jaar start op 27 september de Leergang Quality and Business Improvement (QBIF) aan de HAS in Den Bosch. Aanmelden kan nog.

Ben jij benieuwd hoe collega-kwaliteitsmanagers omgaan met bepaalde vraagstukken? En wil jij leren hoe kwaliteitsvraagstukken worden aangepakt binnen verwante sectoren? In de Leergang Quality and Business Improvement (QBIF) ga je kwaliteitsprocessen nog efficiënter en beter inrichten door niet alleen te leren van docenten maar ook van andere kwaliteitsmanagers, zo beloofd de deeltijdstudie aan de HAS in Den Bosch.

Praktijkervaringen uitwisselen

“Wat uniek is aan deze leergang is dat cursisten hier ook van elkaar leren. Een docent introduceert het onderwerp en vervolgens wisselen cursisten praktijkervaringen uit. Het is namelijk ontzettend interessant om te horen hoe ze in een andere sector een bepaald vraagstuk aanpakken. Hoe het ook anders kan”, vertelt Jac Giesen, cursusleider en één van de docenten betrokken bij QBIF.

Leren moet op werken lijken”


De leergang QBIF richt zich vooral op de toepassing, in de lessen wordt continu de vertaling naar het werkveld gemaakt. Of zoals Jac Giesen het zegt: “Leren moet op werken lijken.” De leergang QBIF is een samenwerking tussen HAS hogeschool en Normec. En brengt je naast theorie en praktijkervaringen ook op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Kijk voor meer informatie op de website van HAS Den Bosch.

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema’s Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.