WUR stijgt op wereldranglijst beste universiteiten

WUR stijgt op wereldranglijst beste universiteiten

Wageningen Universiteit (WUR) is de hoogstgeplaatste Nederlandse universiteit op plek 53 in de nieuwe World University Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education. Vorig jaar stond de WUR ook bovenaan als beste Nederlandse universiteit, toen nog op plek 62.

De Universiteit van Oxford staat voor het zesde jaar op rij op plek 1. In de top-100 staan in totaal zeven Nederlandse universiteiten, net als voorgaande jaren. Naast de stijging met negen posities van Wageningen Universiteit, waarmee VMT Academy samen het programma Toekomstgericht Kwaliteitsmanagement ontwikkelde, zijn nog drie Nederlandse universiteiten dit jaar gestegen in de World University Rankings. Ook de Universiteit Utrecht schuift zes plekken op naar boven, van 75 naar 69 en TU Delft stijgt van plek 78 naar plek 75.

Collegereeks Toekomstgericht kwaliteitsmanagement

In vijf colleges dagen hoogleraren en praktijkexperts je uit. Leer hoe je meerwaarde creeërt voor jouw organisatie door de vertaalslag te maken naar een toekomstbestendige QA-strategie. Start 14 oktober. Bekijk het programma!

WUR als beste beoordeeld

De ranglijst van Times Higher Education staat bekend als een belangrijke internationale lijst voor het beoordelen van prestaties van universiteiten. Voor de nieuwste editie zijn meer dan 1600 verschillende universiteiten in 99 landen en gebieden beoordeeld op verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale positionering.

China heeft dit jaar voor het eerst twee instituten in de top 20 staan en er zijn dit jaar zes nieuwe landen en gebieden met hun universiteiten in de lijst opgenomen: Azerbeidjan, Ecuador, Ethiopië, Fiji, Palestina en Tanzania.

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema's Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.