Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Grisja Lobbestael zal vanaf 1 maart Dirk Torfs opvolgen als nieuwe directeur van Flanders Make. Torfs treedt wegens gezondheidsredenen terug bij het onderzoekscentrum.

Lobbestael was sinds 2005 werkzaam bij Sjoen, een Belgische multinational gespecialiseerd in technisch textiel. Ook bij de Vlaamse metaalverwerkende en elektronische bedrijven Packo en Barco was Lobbestael bezig met het onderzoek naar technische-, commerciële- en managementontwikkelingen.

Het vertek van Torfs

“Grisja Lobbestael combineert een jarenlange industriële ervaring in een internationale context met een grote passie voor innovatie, waarmee hij het Flanders Make innovatie ecosysteem verder kan versterken”,licht Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make toe. Tegelijkertijd bedankt hij Torfs:“Ik wil Dirk Torfs bedanken voor de snelle en indrukwekkende ontwikkeling van Flanders Make en voor zijn belangrijke bijdrage aan het “Industrie 4.0 proof” maken van onze bedrijven.”

‘Verdere groei’

Flanders Make oprichter Dirk Torfs zal bij de strategische projecten en stakeholdermanagement van het bedrijf betrokken blijven. De terugtredend directeur vertelt hoopvol uit te kijken naar de verdere groei van het samenwerkingsmodel tussen bedrijven, academische partners en de overheid. Lobbestael streeft ernaar om in zijn functie als nieuwe directeur verder te bouwen aan het “Industrie 4.0 proof” transitieproject van Torfs.

Lees meer over