Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Grisja Lobbestael zal vanaf 1 maart Dirk Torfs opvolgen als nieuwe directeur van Flanders Make. Torfs treedt wegens gezondheidsredenen terug bij het onderzoekscentrum.

Lobbestael was sinds 2005 werkzaam bij Sjoen, een Belgische multinational gespecialiseerd in technisch textiel. Ook bij de Vlaamse metaalverwerkende en elektronische bedrijven Packo en Barco was Lobbestael bezig met het onderzoek naar technische-, commerciële- en managementontwikkelingen.

Het vertek van Torfs

“Grisja Lobbestael combineert een jarenlange industriële ervaring in een internationale context met een grote passie voor innovatie, waarmee hij het Flanders Make innovatie ecosysteem verder kan versterken”, licht Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make toe. Tegelijkertijd bedankt hij Torfs: “Ik wil Dirk Torfs bedanken voor de snelle en indrukwekkende ontwikkeling van Flanders Make en voor zijn belangrijke bijdrage aan het “Industrie 4.0 proof” maken van onze bedrijven.”

‘Verdere groei’

Flanders Make oprichter Dirk Torfs zal bij de strategische projecten en stakeholdermanagement van het bedrijf betrokken blijven. De terugtredend directeur vertelt hoopvol uit te kijken naar de verdere groei van het samenwerkingsmodel tussen bedrijven, academische partners en de overheid. Lobbestael streeft ernaar om in zijn functie als nieuwe directeur verder te bouwen aan het “Industrie 4.0 proof” transitieproject van Torfs.

Lees meer over

Beeld: Shutterstock

Producenten reageren op uitstellen ontbossingswetgeving: 'Uitstel...

Recent werd bekend dat de invoering van de European Union Deforestation (EUDR) met een jaar wordt uitgesteld naar december 2025. Producenten hebben nu dus een jaar langer om zich voor te bereiden op deze wetgeving. Lost het uitstel de onduidelijkheid en aandachtspunten op? Zijn producenten gebaat bij het uitstel? VMT vroeg het aan verschillende producenten.

Belgische recalls en waarschuwingen januari: blauwe bessen besmet met hepatitis A

Belgische recalls en waarschuwingen januari: blauwe bessen besmet met...

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor januari. Laatste wapenfeiten: blauwe bessen besmet met hepatitis A, verkeerde vervaldatum Hollandse maatjesharing en verkeerde vervaldatum maatjesharing.

Belangrijke functiewisselingen 2025: Derk Jan Terhorst benoemd tot nieuwe CEO van Barentz

Belangrijke functiewisselingen 2025: Derk Jan Terhorst benoemd tot...

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2025 op een rij. Laatste wapenfeiten: Derk Jan Terhorst benoemd tot nieuwe CEO van Barentz, Roland Thiemann benoemd tot nieuwe directeur van Anuga FoodTec en Henrico van Lammeren benoemd tot nieuwe voorzitter van de KVNW.

Nieuw subtype Cryptosporidium veroorzaakt uitbraak met boerenkool als bron

Nieuw subtype Cryptosporidium veroorzaakt uitbraak met boerenkool als...

In december 2023 werd Zweden getroffen door een uitbraak van cryptosporidiose, een infectie veroorzaakt door de parasiet Cryptosporidium. Onderzoek wees uit dat de uitbraak terug te leiden was naar gemengde boerenkoolsalades uit saladebars in supermarkten. De infectie werd veroorzaakt door een nieuw subtype van Cryptosporidium parvum, dat gepaard ging met een hogere frequentie van koorts en braken.

Het oeroude worstenbroodje, maar dan Halal gecertificeerd

Het oeroude worstenbroodje, maar dan Halal gecertificeerd

Halal is aan een stevige opmars bezig. Steeds meer retailers en producenten duiken in dit lucratieve gat in de markt. Daarmee gaat ook Halal-certificering een grotere rol spelen. Kadir Ahmed van Kadir's en Miran Ismael van het European Certification Centre for Halal praten ons bij over wat er allemaal bij komt kijken.

Een Carrefour in België (foto: Shutterstock).

Belgische voedingsproducenten kunnen samen met supermarkten gezonde...

Supermarkten en voedingsproducenten zijn gezamenlijk in staat om consumenten aan te sporten om gezondere voeding te kopen. Dit blijkt uit een experiment van Be4Life, het onderzoekscentrum van de Universiteit Gent, in samenwerking met de sectorfederaties Fevia en Comeos, en bedrijven uit de voedingsindustrie en de retailhandel.

Chocolade in 2025: 'Deze vier trends mag je niet missen'

Chocolade in 2025: 'Deze vier trends mag je niet missen'

De hoge chocoladeprijs is volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan dé grote uitdaging voor de komende jaren. Toch ziet ze ook kansen. Vooral op het gebied van innovatie in (pure) smaak en textuur.

Beeld: Shutterstock

Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk...

Dit zijn Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor december: mogelijk risico op verstikking bij Jelly Straws, mogelijk salmonella in kipbrochettes met ananas en mogelijk stukjes plastic in bulgogi van varkensvlees.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.