CEO FrieslandCampina stapt over naar Unilever

CEO FrieslandCampina stapt over naar Unilever
Hein Schumacher wordt per 1 juli 2023 de nieuwe CEO van Unilever

Unilever heeft Hein Schumacher aangesteld als nieuwe CEO. Schumacher zal Alen Jope vervangen. Jope kondigde in september 2022 aan met pensioen te gaan. Schumacher zal per 1 juli dit jaar starten als CEO van Unilever.

Schumacher is momenteel CEO van Royal FrieslandCampina. Vorig jaar oktober werd Schumacher al non-executive director van Unilever. Na een overdrachtsperiode zal Schumacher per 1 juli 2023 de daadwerkelijke functie van CEO op zich nemen. Alan Jope zal per 1 juli 2023 vertrekken bij de multinational.

CEO FrieslandCampina

Volgens Unilever heeft Schumacher bij FrieslandCampina ‘significante veranderingen aangebracht in het portfolio en de organisatie’. Hiermee heeft hij FrieslandCampina volgens de multinational‘getransformeerd tot een meer gefocust, groei-gedreven en duurzaam bedrijf’. Voor zijn functie bij FrieslandCampina werkte Schumacher bij H.J. Heinz in Amerika, Europa en Azië.

Strategische capaciteiten

“We zijn verheugd om Hein als nieuwe CEO te verwelkomen, na een intensieve wereldwijde zoektocht”, vertelt Nils Anderson, voorzitter van Unilever. “Hein is een dynamisch, waarde-gedreven leider met een diverse achtergrond van ervaringen. Hij heeft uitzonderlijke strategische capaciteiten, bewezen operationele effectiviteit en sterke ervaringen in ontwikkelde en ontwikkelingsmarkten.”

Vertrek Alan Jope

Tegelijkertijd bedankt Anderson Alen Jope voor zijn werkzaamheden. “De veranderingen die Alan heeft gemaakt aan de strategie van het bedrijf, de structuur en de organisatie hebben voor een betere positie van ons bedrijf gezorgd. Alan leidt het bedrijf tot eind juni 2023 en zal dan na een 37-jarige carrière bij ons met pensioen gaan.”

‘Leider in duurzaamheid’

Schumacher over zijn aanstelling als CEO: “Ik ben verheugd om Unilever te gaan leiden. Het is een bedrijf met een indrukwekkende wereldwijde footprint, een sterk merkportfolio, een getalenteerd team en een indrukwekkende reputatie als leider in duurzaamheid. Ik zal mij focussen op de samenwerking met het team van Unilever om de prestaties van het bedrijf te verbeteren.”

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.