DP&S maakt zich op voor de IFFA

DP&S maakt zich op voor de IFFA

Dutch Protein & Services (DP&S) is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten. Van 14 t/m 19 mei presenteert DP&S op de IFFA in Frankfurt een reeks smaakvolle innovaties.

Voedselveiligheid, duurzaamheid en food trends staan prominent op de agenda van IFFA 2022. DP&S laat tijdens deze internationale vakbeurs producenten zien en proeven hoe je deze thema’s in nieuwe marktkansen kunt vertalen.

Technologie verbinden met eersteklas grondstoffen

DP&S gelooft in de meerwaarde van technologie en toegepaste expertise. Door deze op de juiste manier te verbinden met eersteklas grondstoffen heeft het bedrijf een lijn van eigen ingrediëntconcepten ontwikkeld voor de functionele basis (core solutions), een knapperige bite (coating solutions) en de juiste smaak (flavoring solutions) van het beoogde product. Afhankelijk van de wensen van de klant worden de juiste, complementaire keuzes gemaakt en in samenhang gefinetuned tot een smakelijk resultaat.    

DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.
DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.

Investeren in productinnovatie

DP&S zet zijn geloof in de groeimarkt van morgen in elk opzicht kracht bij. Het bedrijf verwierf als eerste ter wereld de Plant-Based Global Standard. Een waardevolle aanvulling op BRC8, Riskplaza en haar andere certificeringen, voor biologische, halal, koshere en allergenenvrije producten. Ook opende het bedrijf in 2021 een ultramoderne productiefaciliteit met ruimte voor expansie en wordt er structureel en vol overtuiging geïnvesteerd in research en productinnovatie op het gebied van plantaardige alternatieven. Het bedrijf blijft echt ook totaaloplossingen leveren voor producten op basis van vlees, gevogelte, vis en groenten.

DP&S heeft voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement, van inkoop tot en met verpakking, hoog in het vaandel staan. Elke productiebatch is naar eigen zeggen 100% traceerbaar qua herkomst en samenstelling, en kruisbesmetting wordt gegarandeerd voorkomen.

DP&S is op de IFFA te vinden in Hal 12.1 Stand B21.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

foto: Shutterstock

'PFAS-gehaltes in vlees runderen uit Nederlands natuurgebied...

Runderen uit het natuurgebied het Verdronken Land van Saeftinghe - een natuurgebied op de grens van Nederland en België - hebben te hoge gehaltes...

Productinnovaties oktober: sint-chocoladereep melk spijs speculaas

Productinnovaties oktober: sint-chocoladereep melk spijs speculaas

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. De productinnovaties van oktober: sint-chocoladereep melk spijs speculaas,...

Belgische recalls en waarschuwingen van oktober:  te hoog gehalte gewasbeschermingsmiddel in selderij

Belgische recalls en waarschuwingen van oktober: te hoog gehalte...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober: te hoog gehalte gewasbeschermingsmiddel in selderij,...

Food Safety Event: voorkom ongewenste contaminanten in voedingsmiddelen 

Food Safety Event: voorkom ongewenste contaminanten in...

PFAS, BPA of MOSH/MOAH. Voedselveiligheidsexperts waarborgen een hoofdpijndossier. Het zijn veelvoorkomende contaminanten die onbedoeld in...

Foodtrends 2025 met fooddesigner Marielle Bordewijk: 'Zoek de grotere trends achter de kortstondige hypes, die zijn er zeker'

Foodtrends 2025 met fooddesigner Marielle Bordewijk: 'Zoek de grotere...

Trendwatcher Mariëlle Bordewijk bespreekt met Dionne Irving van VMT een aantal trends die 2025 zullen vormgeven. Van de groeiende invloed van AI in...

foto: Shutterstock

Overzicht: acrylamide in deze producten beperken door bereidingswijze

De procescontaminant acrylamide die ontstaat bij verhitting verschilt per productcategorie behoorlijk in gehalte. Dit artikel maakt de invloed van...

Uitbraak parasiet Cyclospora maakt 60 mensen ziek

Uitbraak parasiet Cyclospora maakt 60 mensen ziek

In Amerika hebben ruim 60 mensen gastro-enteritis opgelopen door een besmetting met de parasiet Cyclospora. De besmettingsbron is nog niet...

Food Safety Event 19 november: van crisismanagement tot authenticiteit en CO2

Food Safety Event 19 november: van crisismanagement tot...

Het Food Safety Event is dit jaar op 19 november in Amersfoort, georganiseerd door VMT. Van updates in de aloude ruggengraat van de wereldwijde...