DP&S maakt zich op voor de IFFA

DP&S maakt zich op voor de IFFA

Dutch Protein & Services (DP&S) is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten. Van 14 t/m 19 mei presenteert DP&S op de IFFA in Frankfurt een reeks smaakvolle innovaties.

Voedselveiligheid, duurzaamheid en food trends staan prominent op de agenda van IFFA 2022. DP&S laat tijdens deze internationale vakbeurs producenten zien en proeven hoe je deze thema’s in nieuwe marktkansen kunt vertalen.

Technologie verbinden met eersteklas grondstoffen

DP&S gelooft in de meerwaarde van technologie en toegepaste expertise. Door deze op de juiste manier te verbinden met eersteklas grondstoffen heeft het bedrijf een lijn van eigen ingrediëntconcepten ontwikkeld voor de functionele basis (core solutions), een knapperige bite (coating solutions) en de juiste smaak (flavoring solutions) van het beoogde product. Afhankelijk van de wensen van de klant worden de juiste, complementaire keuzes gemaakt en in samenhang gefinetuned tot een smakelijk resultaat.

DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.
DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.

Investeren in productinnovatie

DP&S zet zijn geloof in de groeimarkt van morgen in elk opzicht kracht bij. Het bedrijf verwierf als eerste ter wereld de Plant-Based Global Standard. Een waardevolle aanvulling op BRC8, Riskplaza en haar andere certificeringen, voor biologische, halal, koshere en allergenenvrije producten. Ook opende het bedrijf in 2021 een ultramoderne productiefaciliteit met ruimte voor expansie en wordt er structureel en vol overtuiging geïnvesteerd in research en productinnovatie op het gebied van plantaardige alternatieven. Het bedrijf blijft echt ook totaaloplossingen leveren voor producten op basis van vlees, gevogelte, vis en groenten.

DP&S heeft voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement, van inkoop tot en met verpakking, hoog in het vaandel staan. Elke productiebatch is naar eigen zeggen 100% traceerbaar qua herkomst en samenstelling, en kruisbesmetting wordt gegarandeerd voorkomen.

DP&S is op de IFFA te vinden in Hal 12.1 Stand B21.

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema's Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.