DP&S maakt zich op voor de IFFA

DP&S maakt zich op voor de IFFA

Dutch Protein & Services (DP&S) is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten. Van 14 t/m 19 mei presenteert DP&S op de IFFA in Frankfurt een reeks smaakvolle innovaties.

Voedselveiligheid, duurzaamheid en food trends staan prominent op de agenda van IFFA 2022. DP&S laat tijdens deze internationale vakbeurs producenten zien en proeven hoe je deze thema’s in nieuwe marktkansen kunt vertalen.

Technologie verbinden met eersteklas grondstoffen

DP&S gelooft in de meerwaarde van technologie en toegepaste expertise. Door deze op de juiste manier te verbinden met eersteklas grondstoffen heeft het bedrijf een lijn van eigen ingrediëntconcepten ontwikkeld voor de functionele basis (core solutions), een knapperige bite (coating solutions) en de juiste smaak (flavoring solutions) van het beoogde product. Afhankelijk van de wensen van de klant worden de juiste, complementaire keuzes gemaakt en in samenhang gefinetuned tot een smakelijk resultaat.

DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.
DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.

Investeren in productinnovatie

DP&S zet zijn geloof in de groeimarkt van morgen in elk opzicht kracht bij. Het bedrijf verwierf als eerste ter wereld de Plant-Based Global Standard. Een waardevolle aanvulling op BRC8, Riskplaza en haar andere certificeringen, voor biologische, halal, koshere en allergenenvrije producten. Ook opende het bedrijf in 2021 een ultramoderne productiefaciliteit met ruimte voor expansie en wordt er structureel en vol overtuiging geïnvesteerd in research en productinnovatie op het gebied van plantaardige alternatieven. Het bedrijf blijft echt ook totaaloplossingen leveren voor producten op basis van vlees, gevogelte, vis en groenten.

DP&S heeft voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement, van inkoop tot en met verpakking, hoog in het vaandel staan. Elke productiebatch is naar eigen zeggen 100% traceerbaar qua herkomst en samenstelling, en kruisbesmetting wordt gegarandeerd voorkomen.

DP&S is op de IFFA te vinden in Hal 12.1 Stand B21.

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.