Naamsverandering Watson-Marlow benadrukt het leveren van oplossingen

Naamsverandering Watson-Marlow benadrukt het leveren van oplossingen

Watson-Marlow Fluid Technology Group heeft zijn nieuwe naam bekend gemaakt. De nieuwe naam luidt Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS). Met deze naam legt de onderneming extra de nadruk op hun strategie om al hun klanten een totaaloplossing te bieden.

Watson-Marlow is onderdeel van Spirax-Sarco Engineering plc, een FTSE 100-bedrijf. Na een jarenlange wereldwijde groei wil het bedrijf zich verder ontwikkelen om nog meer in te spelen op de behoeften van de sectoren waarin ze actief zijn.

Nieuwe naam benadrukt strategische visie

Andrew Mines, Managing Director van WMFTS, licht toe:“Dit is een spannende tijd voor Watson-Marlow. We groeien voortdurend en de vraag blijft stijgen naar onze kwaliteitsproducten, oplossingen en technische expertise. Dit is het geval in alle sectoren waarin wij actief zijn: levenswetenschappen (bv. farmaceutische industrie), voedsel- en drankenproducenten en andere industriële markten. Het is altijd ons doel geweest om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. Onze nieuwe naam benadrukt deze strategische visie en toewijding. We willen voorts het volledige potentieel benutten van onze merken, producten en diensten. Op die manier willen we de groei van onze huidige en toekomstige klanten ondersteunen. We innoveren daarbij ook verder in ons duurzaam succes in lijn met onze kernwaarden.”

Andrew Mines

Groeien en innoveren

De naamsverandering vloeit dus voort uit de strategische visie van het bedrijf. De bedoeling is om de merken en producten van Watson-Marlow beter op elkaar af te stemmen om nog betere oplossingen te bieden aan de klanten, voor een groeiend aantal toepassingen.

Watson-Marlow blijft bovendien op verschillende vlakken innoveren. Zo ontwikkelen ze verder hun sectorgerichte en consultatieve verkoopaanpak. Ook zet het bedrijf in op het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen door de website volledig te herstructureren en te upgraden.

Twee nieuwe fabrieken

Watson-Marlow gaat ook de klanten beter ondersteunen én de productiecapaciteit opdrijven. Door een kapitaalinjectie worden er onder meer twee nieuwe fabrieken gebouwd. Voor het merk BioPure komt er een nieuwe fabriek van 11000 m² in Portsmouth, Groot-Brittannië. Een nieuwe fabriek van 14.000 m² met acht nieuwe cleanrooms wordt gebouwd in Devens, Massachusetts, VS.

Duurzame toekomst

Het bedrijf richt zich op innovatie voor succesvolle duurzaamheid en doet dit door continue investeringen te koppelen aan de kennis en ervaring als wereldleider op het gebied van vloeistofpadbeheer technologieën. Watson-Marlow onderschrijft de One Planet duurzaamheidsstrategie die is gelanceerd door het moederbedrijf Spirax-Sarco Engineering plc. Deze routekaart voor het bouwen aan een duurzamere toekomst is de leidraad voor activiteiten van het bedrijf om in samenwerking met o.a. leveranciers, klanten en plaatselijke gemeenschappen een betere wereld achter te laten.

Annemiek Jorritsma

Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema's Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.