Onderzoek Partner of Choice VMT: dit zijn de favoriete leveranciers van de voedingsindustrie

Onderzoek Partner of Choice VMT: dit zijn de favoriete leveranciers van de voedingsindustrie
Welke leveranciers en serviceverleners in de voedingsindustrie zijn top of mind en wie is challenger? Op deze vragen geeft het Partner of Choice onderzoek van VMT antwoord.

VMT presenteert de resultaten van het eigen onderzoek 'Partner of Choice'. Met welke leveranciers doet de voedingsindustrie het liefst zaken? Van machineleveranciers tot aan ingrediëntenleveranciers en van laboratoria tot en met hygiëne en voedselveiligheid. In maar liefst 12 categorieën gaven honderden foodprofessionals hun mening.

Welke leveranciers en serviceverleners in de voedingsindustrie zijn top of mind en wie is challenger? Op deze vragen geeft het Partner of Choice onderzoek van VMT antwoord.

Respons

Meer dan 300 foodprofessionals vulden het onderzoek in en op basis daarvan presenteren we de representatieve uitkomsten. Maar liefst 90 procent van de respondenten is betrokken bij het inkopen van goederen en diensten. 38 procent van de respondenten betreft het zelfs de directie of het management van de voedingsproducenten.

Resultaten

Het doel van het Nederlandse Partner of Choice onderzoek is om voedingsmiddelentechnologen op weg te helpen bij de leverancierskeuzes op het gebied van 12 relevante werkgebieden. Dat zijn de volgende categorieën (een klik brengt je gelijk naar de resultaten van de categorie):

De grafiek geeft inzicht in de ondervraagden. Het percentage van de ondervraagden dat betrokken is bij de inkoop van welke diensten. De ondervraagden zijn het vaakst betrokken bij de inkoop van food ingredients, in 80% van de gevallen.
De grafiek geeft inzicht in de ondervraagden. Het percentage van de ondervraagden dat betrokken is bij de inkoop van welke diensten. De ondervraagden zijn het vaakst betrokken bij de inkoop van food ingredients, in 80% van de gevallen.

Interviews

Hieronder een aantal interessante interviews met partners van VMT naar aanleiding van het Partner of Choice onderzoek:

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Beeld: Shutterstock

Webinar: Voedings- of gezondheidsclaim maken? Hier ligt de focus van...

Producenten proberen zich door middel van claims te onderscheiden van andere producenten. Maar niet alles mag zomaar geclaimd worden. Hoe ziet zo'n traject van het maken van een claim eruit? Hoe weet je of een voedings- of gezondheidsclaim gemaakt mag worden? En hoe kijkt de NVWA naar dit onderwerp? Tijdens deze webinar zoomen drie verschillende sprekers uitgebreid in op claims.

tegengaan milieuschade

Europees Hof over EU-biologo op producten uit derde landen:...

De Europese Unie beschouwt de Amerikaanse biologische wetgeving als gelijkwaardig aan de Europese. Op sommige punten wijkt deze Amerikaanse bio-wetgeving echter iets af van Europese. Mag in dat geval het EU-biologo op het Amerikaanse product worden gebruikt? In dit artikel meer over de uitspraak van de Europese rechter.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

Edamameboontjes telen in de Hollandse klei, vanaf volgend jaar bij Jumbo in het schap

Edamameboontjes telen in de Hollandse klei, vanaf volgend jaar bij...

Op een regenachtige dag eind september is een klein gezelschap welkom op Harry's Farm in Flevoland. Op dat moment zitten de edamamepeultjes nog aan de plant, maar het zal niet lang meer duren voordat de boontjes worden geoogst. En deze vinden in het eerste kwartaal van 2025 hun weg naar het vriesversschap van Jumbo.

Gele erwt telen in Vlaanderen? 'We zien potentie voor de foodindustrie als isolaat of meel'

Gele erwt telen in Vlaanderen? 'We zien potentie voor de...

Of de gele erwt potentie heeft in Vlaanderen, was de onderzoeksvraag in het PeaPact-project. De Hogeschool Gent, agro-onderzoeksbureau Inagro, twee landbouwers en verschillende verwerkers, waaronder La vie est Belle, bogen zich over dit onderwerp. Na de resultaten kreeg het project een vervolg in PeaPact 2 dat momenteel loopt. VMT vroeg projectleider Evelien Van Bavegem van de Hogeschool Gent naar het potentieel van de gele peulvrucht. 'Wij zien meer mogelijkheden voor gele erwt voor de verwerkende industrie, als isolaat of als meel.'

Belangrijke functiewisselingen 2024: MycoTechnology benoemt Rob Case tot voorzitter raad van bestuur

Belangrijke functiewisselingen 2024: MycoTechnology benoemt Rob Case...

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2024 op een rij. Laatste wapenfeiten: MycoTechnology benoemt Rob Case tot voorzitter raad van bestuur en Arla Foods benoemt Mark Boot tot Executive Vice President Europa .

Veldbonenfusilli van eigen oogst: 'Mijn bonen hebben nog geen kilometer afgelegd'

Veldbonenfusilli van eigen oogst: 'Mijn bonen hebben nog geen...

Geert Lindenhols teelt niet alleen verschillende gewassen, hij maakt er ook eindproducten van zoals koolzaadolie en veldbonenfusilli onder het merk Geerts Best. Dat doet hij niet alleen voor zichzelf maar ook voor andere eiwitboeren in Nederland. Zijn doel? "Meer waardering voor plantaardige eiwitten uit Nederland."

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de...

Hoe ver zijn de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie met de adoptie van AI? Hoe staat het met de transitie naar Cloud ERP? En hoe ver is de industrie met de automatisering van processen? Ontdek in dit webinar hoe de voedings- en drankensector ervoor staat met de kraakverse onderzoeksresultaten.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.