VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Sensoren

  • De eerste onbreekbare, “food-safe” en CIP-bestendige inline pH-sensor.
    Voedselveiligheid4 sep. 23

    Elscolab: 'Deze sensor gaat de voedingsindustrie veranderen'

    Het meten van pH in de voedingsindustrie wordt al vele jaren gedaan, maar door de lancering van een nieuwe sensor is er een heuse doorbraak gekomen in de benadering van deze meting. Het is namelijk de eerste onbreekbare, CIP-bestendige en bovendien 'food-safe' inline pH-elektrode op de markt. Een ware revolutie voor de voedingsmiddelenindustrie, zo zegt distributeur Elscolab.

  • Duurzaamheid28 mrt. 23

    NVWA en VWS staan test met slimme houdbaarheidsindicator toe op vers...

    Keep-It Technologies mag van de NVWA en het ministerie van VWS samen met een producent, een tijds- en temperatuurindicator op levensmiddelen testen als alternatief voor de houdbaarheidsdatum. Het moet voedselverspilling tegengaan.

  • Technologie2 feb. 23

    Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek...

    Kunstmatige intelligentie, robotica en sensortechnologie: de voedingsindustrie doet er nog veel te weinig mee. Agri Food Capital en Brainport Development zijn daarom een nieuwe coöperatie gestart: 'Next Tech Food Factories'.

  • Met nanosensoren kunnen sporen van fruitbestrijdingsmiddelen worden gedetecteerd
    Technologie11 aug. 22

    SERS-techniek om pesticiden te detecteren werkt lang niet altijd

    Oppervlakteversterkte Raman-verstrooiing, of SERS, is een detectietechniek die de diagnostische signalen van biomoleculen op metalen oppervlakken met meer dan 1 miljoen keer kan verhogen. De techniek bestaat al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw maar onderzoekers van het Karolinska Institutet in Zweden hebben op basis van deze techniek een kleine sensor ontwikkeld die in slechts enkele minuten tijd pesticiden op fruit detecteert. Maar of deze toepassing wel zo goed werkt als wordt voorgesteld, betwijfelen enkele deskundigen.

  • Globemilk verwerkt jaarlijks 75 miljoen liter rauwe melk (beeld: Globemilk)
    Duurzaamheid & MVO29 mrt. 22

    Continu monitoren afvalwater redt 35.000 liter melk

    Melkproducent Globemilk wilde minder melk verspillen tijdens het productieproces. Om uit te zoeken waar en vooral wanneer er melk verloren ging, investeerde het bedrijf in een slimme sensor. Een voucher van de Stichting tegen Voedselverspilling hielp hen daarbij.

  • Welke leveranciers en serviceverleners in de voedingsindustrie zijn top of mind en wie is challenger? Op deze vragen geeft het Partner of Choice onderzoek van VMT antwoord.
    Product & Bedrijfsnieuws10 mrt. 22

    Onderzoek Partner of Choice VMT: dit zijn de favoriete leveranciers...

    VMT presenteert de resultaten van het eigen onderzoek 'Partner of Choice'. Met welke leveranciers doet de voedingsindustrie het liefst zaken? Van machineleveranciers tot aan ingrediëntenleveranciers en van laboratoria tot en met hygiëne en voedselveiligheid. In maar liefst 12 categorieën gaven honderden foodprofessionals hun mening.

  • Technologie & Techniek5 okt. 21

    Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de...

    Een intelligente camera regelt vanaf 2022 het bakproces van de speculoos van La Confiance en ondersteunt de operators en de bakker. De voordelen zijn niet alleen een constante kwaliteit en minder productieverlies. Productiemanager Elise Burm wijst ook op een sociaal aspect: minder discussie over de kwaliteit. Zij legt de eerste stappen van het project uit.

  • Technologie & Techniek24 jul. 20

    Vlaams minister Hilde Crevits helpt kmo's de digitale sprong maken

    De coronacrisis heeft aangetoond dat er nog meer moet worden ingezet op digitalisering. Ook de experten uit de relancecomités onderstreepten het belang van het digitale voor het herstel van onze economie en arbeidsmarkt.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen