VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over IFFA

  • Maiko van der Meer (links) vertelt over de ontwikkelingen bij Meatable en de internationale plannen tijdens IFFA.
    Kweekvlees14 mei 25

    Kweekvleesmaker Meatable op IFFA: 'wij zijn geen concurrent van...

    Kweekvleesproducent Meatable ziet zichzelf geenszins als concurrent van de vleesindustrie maar veel meer als toekomstig leverancier. "Al zijn Europese bedrijven nog terughoudend", zegt de in maart aangetreden commercieel directeur Maiko van der Meer van Meatable. Hij gaf een uitgebreide Q&A tijdens de IFFA-beurs in Frankfurt over de ontwikkelingen. VMT was erbij.

  • De echte revolutie is niet per se de opkomst van zes-assige robots, want die bestaan al decennia, maar de enorme sprong in vision-technologie. De combinatie ervan maakt robots in de vleesverwerking supersnel, adaptief en precies.
    Vleessector13 mei 25

    IFFA: vleesindustrie moet nijpend personeelstekort te lijf met...

    Personeelstekort is een bottleneck in de voedingsindustrie. Ook de vleessector lijdt hieronder. Werken in de productie is er zwaar, vergt veel van mensen en is gevaarlijk. Machinebouwers op zetten daarom in op robotisering in combinatie met geavanceerde AI-visionsystemen. "Karkassen kunnen nu tot op de millimeter nauwkeurig worden gezaagd."

  • Zeynep Ilkbahar, Global Taste Regulatory Affairs Director bij Kerry Red Arrow, deze week tijdens de IFFA-vakbeurs in Frankfurt.
    Additieven8 mei 25

    Nieuwe regels voor producten met rooksmaak? EFSA onderzoekt nu...

    Voedselfabrikanten die gerookte producten of producten met rooksmaak maken, kunnen binnen enkele jaren nieuwe strenge regels verwachten. Eerder verbood de EU het gebruik van acht rookaroma's in eindproducten. Die worden de komende jaren uitgefaseerd. Maar inmiddels worden ook ingrediënten met rooksmaak en écht gerookte producten door EFSA onderzocht.

  • De IFFA vindt plaats van 3 tot en met 8 mei in Frankfurt.
    IFFA25 apr. 25

    'Vleesbastion' IFFA omarmt alternatief eiwit: 'we staan op kantelpunt'

    Hoewel alternatieve eiwitproducten het nog altijd pittig hebben om te overleven in de schappen van de supermarkt, doet IFFA er dit jaar alles aan om de productcategorie serieus te nemen. De beurs die traditioneel vooral technologische vernieuwingen in de vleesindustrie toont, pakt uit met 'World of New Proteins'.

  • Innovaties voor vlees- en proteïneverwerking op IFFA 2025, met als hoofdthema ‘Increasing Performance’. Bron: Messe Frankfurt
    IFFA4 dec. 24

    IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten...

    De grootste internationale vakbeurs voor vlees- en eiwittechnologie, de IFFA, opent van 3 tot en met 8 mei 2025 de deuren in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' presenteert de beurs innovatieve oplossingen en de nieuwste trends voor de complete productieketen, van grondstof tot eindproduct​.

  • plantaardige eiwitten21 jun. 22

    Vleesvervangers niet langer weggehoond, maar zet stappen naar meer...

    Plantaardige eiwitten en vleesvervangers zijn niet meer zijn weg te denken. Sterker nog, veel traditionele vleesbedrijven zijn een plantaardige tak gestart. Drie jaar na de vorige editie van de vleesbeurs IFFA is dat ook op de beursvloer in Frankfurt duidelijk merkbaar. Standhouders nemen in de 'plantaardige hal' een prominente plek in en laten zien dat het niet langer draait om 'een vervanger van'. Gerechten met plantaardige eiwitten worden meer mainstream en zelfs op culinaire wijze gepresenteerd. VMT gaat in dit artikel op een aantal belangrijke innovaties en trends wat dieper in.

  • Verpakkingen moeten ook geschikt zijn voor de productielijn
    Technologie & Techniek5 mei 22

    Voorproefje IFFA: dit zijn de voedselverpakkingen die voldoen aan...

    Voedselverpakkingen voor gevoelige producten zoals vlees of alternatieve eiwitten moeten aan veel eisen voldoen. Productbescherming en houdbaarheid staan ​​voorop. Daarnaast ligt de focus op duurzaamheid en het voldoen aan de steeds strengere eisen. Innovaties van verpakkingen zijn dan ook gericht op het verminderen van materiaalgebruik, recycleerbaarheid en verpakkingen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Deze zijn volop te zien op de vakbeurs IFFA van 14 t/m 19 mei 2022 in Frankfurt am Main.

  • Product & Bedrijfsnieuws28 apr. 22

    DP&S maakt zich op voor de IFFA

    Dutch Protein & Services (DP&S) is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten. Van 14 t/m 19 mei presenteert DP&S op de IFFA in Frankfurt een reeks smaakvolle innovaties.

  • Ingrediënt & Product13 jan. 22

    Tussen digitalisering en nieuwe vleestrends: dit zijn de thema's op...

    2022 is een IFFA-jaar. De beursorganisatie en industrie kijken uit om elkaar weer te treffen op deze ontmoetingsplaats in Frankfurt. Dit jaar draait om innovaties en trends in de vlees- en eiwitindustrie en thema's als automatisering, digitalisering, voedselveiligheid en duurzaamheid.

  • Ingrediënt & Product11 nov. 21

    The Good Food Institute Europe is nieuwe strategische partner...

    Plantbased en kweekvlees is flink opkomend. Om de technologische vooruitgang en uitwisseling tussen de vlees- en alternatieve eiwitindustrie te bevorderen, gaan Good Food Institute Europe en Messe Frankfurt samenwerken voor IFFA 2022.

Meer artikelen

  1. Tien trends in de vleesindustrie gespot op de IFFA (video)
  2. Nieuwste trends en ontwikkelingen tijdens IFFA 2019
  3. IFFA 2019: Vleesfabriek van de toekomst
  1. Metaaldetector controleert zichzelf
  2. Robotgestuurde verpakkingslijn in actie op IFFA
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen