NVWA geeft toelichting op Infoblad 85

Ook dit jaar komen er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen komen er? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens het Food Law Event leer je alles over Infoblad 85 en is er alle ruimte voor vragen aan de NVWA.
Delen:
Tijdens het Food Law Event beantwoordt de NVWA vragen rondom Infoblad 85

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Na twee jaar digitale updates, dit jaar eindelijk weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens deze dag wordt je bijgepraat over onderwerpen als gezonde voeding, fraude, Nationale Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Infoblad 85

De NVWA heeft in 2021 een nieuwe versie van Infoblad 85 gepubliceerd. Het infoblad is bedoeld om een aantal teksten ‘inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen’ toe te lichten. Maar er zitten ook dit jaar weer nieuwe wijzigingen aan te komen, omdat ook de Europese regels rondom houdbaarheidsstudies en Listeria monocytogenes worden aangescherpt. Ook het Infoblad 85 krijgt dan weer een update. In deze sessie worden (aanstaande) wijzigingen toegelicht en is alle ruimte voor vragen aan de NVWA.

Paul in ’t Veld

Paul in ’t Veld werkt sinds 1999 bij de NVWA aan microbiologische vraagstukken, met name Listeria (studies) en ondersteunt hierin de NVWA inspecteurs. Is medeopsteller van Infoblad 85 en ook actief betrokken bij het aanpassen van de Europese documenten met betrekking tot Listeria.

Barbara Mutsaers

Barbara Mutsaers is advocaat en Industry Leader Food & Life Sciences bij AKD Benelux Lawyers. Zij is gespecialiseerd in het levensmiddelenrecht. Barbara adviseert en procedeert onder andere over de uitleg en toepassing van product en (andere) sectorspecifieke regelgeving, zoals over microbiologische criteria, additieven, (herkomst)etikettering en recalls. Daarnaast staat zij cliënten bij in diverse discussies met – en waar nodig in procedures tegen – toezichthouders, zoals de NVWA, leveranciers, afnemers en/of concurrenten.

Barbara is tevens lid van de redactie van Waar & Wet. Cliënten waarderen haar betrokkenheid, passie en inzicht in de sector. In de Legal 500 staat Barbara Mutsaers geranked als “Leading individual” op het gebied van Food en heeft AKD’s Agri & Food team de hoogste ranking – Tier 1 – ontvangen. Legal 500 beschreef onder meer: “Barbara Mutsaers’ network gives her the ability to play a key role and give good advice” en “Barbara Mutsaers has a lot of knowledge and experience in this particular field.