VWS geeft toelichting op preventieaanpak en Nationale Aanpak Productverbetering 

VWS geeft toelichting op preventieaanpak en Nationale Aanpak Productverbetering 
Letteke Boot van het VWS vertelt tijdens het Food Law Event over preventie en gezonde voeding

Waar legt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het komende jaar de accenten? Wat komt er op ons af op het gebied van preventie en gezonde voeding? Tijdens het Food Law Event op 7 juni geeft Letteke Boot, senior beleidsadviseur Voeding, een update vanuit het VWS.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Na twee jaar digitale updates, dit jaar eindelijk weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens deze dag wordt je bijgepraat over onderwerpen als gezonde voeding, fraude, Nationale Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Preventie en gezonde voeding

Wat zijn belangrijke topics waar het ministerie van VWS het komende jaar de accenten op legt? Wat komt er op ons af op het gebied van preventie en gezonde voeding? Tijdens deze plenaire update bespreekt Letteke Boot, senior beleidsadviseur Voeding bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de laatste stand van zaken op het gebied van onder andere de preventieaanpak en de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering.

Letteke Boot

Letteke Boot is beleidsadviseur en team coördinator voeding bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze is de afgelopen 15 jaar bij verschillende voedingsonderwerpen betrokken geweest en werkt momenteel onder andere aan het gezonder maken van de voedselomgeving en aan het verbinden van dit beleid met dat van het ministerie van LNV om samen de gezonde en duurzame keuze makkelijker te maken. Ook is Letteke een van de secretarissen van het Preventieakkoord overgewicht-voeding. Letteke heeft Voeding en gezondheid gestudeerd in Wageningen.

Bekijk het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.