Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup...
Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...
Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...
Ultraprocessed foods, waar hebben we het over? Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe discussieerde een panel over de NOVA-classificering en...
De doelen die in 2018 gesteld zijn in het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) om onder andere overgewicht en alcoholgebruik te verminderen, worden in...
Cosun en vier andere bedrijven vragen EFSA-goedkeuring aan voor allulose, het caloriearme suikeralternatief. Ondanks dat de goedkeuring nog op zich...
Met een kersverse investering van enkele miljoenen is algenproducent Phycom klaar voor de volgende stap. Ceo en oprichter Erwin Houtzager en...
Herformulering is bij veel voedselproducenten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden. Consumenten én retailers vragen steeds meer om...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te...
Meer dan 160 jonge en ervaren productontwikkelaars kwamen op 26 september naar het Food Future Event. Bekijk de fotoreportage van het geslaagd event.
Tegen welke dilemma's lopen productontwikkelaars aan bij productverbetering van hun productportfolio? Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren, Ingrid Mol...
Hoe ga je van idee naar product? Hoe gaan productontwikkelaars met herformulering om? En wat kan je als productontwikkelaar met AI? Dit zijn enkele...