
On Topic: dit zijn de NAPV-criteria per productgroep
Nederlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te...
Nederlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. De Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) moet...
Staatssecretaris Maarten van Ooijen zet in een recente Kamerbrief de actiepunten in de preventieaanpak overgewicht en voeding uiteen. Zo gaat de...
Er wordt al jaren gesproken over de invoering van de Nutri-Score. Waar het voedselkeuzelogo in sommige landen al is ingevoerd, moet het in Nederland...
Nederlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te...
NS Retail wil naar eigen zeggen ‘de verantwoorde keuze gemakkelijker maken’. Daarvoor werkt zij met haar leveranciers om producten gezonder te maken...
Sunt maakt bananenbrood van bananen die anders weggegooid zouden worden. Nu voegen ze een nieuw product toe aan het assortiment: een donut. Door het...
De Levensmiddelendatabank (LEDA) is een databank met gegevens van meer dan 140.000 voedingsmiddelen. De LEDA dient onder andere als basis voor nieuw...
Voor Amerikaanse consumenten is suikerreductie nog steeds een belangrijk issue. Claims zoals: minder suiker of zonder toegevoegde suiker blijven...
Belgische zuivelverwerkende bedrijven reduceerden het gehalte toegevoegde suikers in hun producten tussen 2012 en 2021 met 15%.