Food Future Event 2023: van umami tot herformulering

Food Future Event 2023: van umami tot herformulering

Na het succes van vorig jaar, komt het Food Future Event dit jaar op 26 september terug! Onderwerpen als suikerreductie, fermentatie en de psychologie van verleidende verpakkingen komen aan bod. Met sprekers van NIZO, FrieslandCampina, Lamb Weston en Menken Orlando.

Tijdens het Food Future Event komen productontwikkelaars of R&D’ers die verder willen in hun vak samen. Het programma biedt young professionals en ervaren ontwikkelaars een interessante mix van trends, kennissessies, workshops en paneldiscussies.

Uitgebreider dan vorig jaar

Vorig jaar bestond het programma uit workshops en praktijkcases. Dit jaar hebben we kennissessies en paneldiscussies aan het programma toegevoegd. Zo hebben we workshops onder andere over umami en over conceptontwikkeling waar deelnemers zelf aan de slag kunnen.

Tijdens het Food Future Event gaan sprekers in op trends. Zo vertelt trendwatcher en conceptontwikkelaar Eveline van Dam over trends in retail. Daarnaast kunnen productontwikkelaars deelnemen aan een kennissessie over de mogelijkheden van AI voor productontwikkelaars.

Productontwikkelaars met elkaar in gesprek

In paneldiscussies gaan productontwikkelaars met elkaar en met het publiek in gesprek over actuele onderwerpen zoals herformulering, de toekomst van plantaardig en de praktijk van productontwikkeling. En natuurlijk is er genoeg ruimte om te netwerken! Daar heeft de organisatie creatieve manieren voor bedacht.

Sprekers uit de praktijk en de wetenschap

Productontwikkelaars, wetenschappers en conceptontwikkelaars zijn onderdeel van het programma. Dit is een kleine greep uit de sprekers:

Ruud Luiten, manager product development Luiten Vleeswaren

Sander Turk, senior category manager food NS

Rimmer Woudstra, Researcher Product Physics & Application. Wageningen Food & Biobased Research

Danielle Mol, oprichter The Green Company

Bart Donders, senior productontwikkelaar Lamb Weston

En nog veel meer!

Bekijk het hele programma

Meld je direct aan

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Capaciteitstekort in plantaardig? Dit zijn de opties om op te schalen
  2. Eiwitten uit lucht en water: startups uit VS en Finland maken stappen
  3. Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief voor E621 (podcast)
  4. Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?
  5. Kiest een consument eerder voor een vleesvervanger als het naast vlees in het schap ligt? Lidl en WUR zoeken het uit
  6. Opschalen als agrifoodstartup, maar geen geld? Subsidie van Foodvalley NL kan daarbij helpen
  7. Heinz blaakt van zelfvertrouwen bij lancering vleesvervanger: 'Onze producten maken plantbased voor íedereen toegankelijk'
  8. Nieuwe ingrediënten juni: slimme snackbasis, fructo-oligosacharide en een clean label zetmeel
  9. World Food Experience dient aangepast plan zonder nieuwbouw in
  10. Barilla investeert in Nederland en opent nieuw ontwikkelcentrum
  1. Technologie helpt Vegetarische Slager aan nieuwe versie 'no-bacon'
  2. De markt op met eiwitten uit precisiefermentatie? 'Zorg voor lagere prijzen of kijk naar high end producten'
  3. Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid, werking en prijs
  4. World Meat Congress 2023 strijkt neer in Maastricht: hoe pareert sector alle transities en uitdagingen?
  5. On Topic: Suikeralternatief stevia in ontwikkeling
  6. Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van brood
  7. Peulvruchten aantrekkelijk maken voor gen Z? Boon schudt 'stoffig conservenschap' op voor duurzame jongere
  8. Zoetwarenexpert: 'De grondstofprijzen waren altijd in beweging, maar nooit zo extreem'
  9. Ontwikkelingen in kweekvlees: Mosa Meat schaalt op en Meatable laat worstjes proeven in Singapore
  10. Van kaas naar wei naar plantaardig: 'Eiwittransitie startte lang voor huidige trend'