VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over NAPV

  • Zout7 mrt. 25

    NAPV-afspraken over zoutreductie in vleesvervangers

    Retailers, groothandels en A-merken hebben in lijn met NAPV-doelstellingen nieuwe afspraken gemaakt om zout te reduceren in vleesvervangers.

  • Zout13 dec. 24

    Zoutreductie in kant-en-klaarmaaltijden krijgt vorm in NAPV

    De eerste 20 afspraken in het kader van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) staan online. Deze gaan over zoutreductie in kant-en-klaarmaaltijden.

  • Beeld: Shutterstock
    FNLI16 okt. 24

    Directeur FNLI reageert op kabinetsplannen: 'Door netcongestie staat...

    In september werden de kabinetsplannen en de miljoenennota gepresenteerd. Bepaalde voor de voedingsindustrie belangrijke onderwerpen kwamen daarin naar voren. Maar een aantal onderwerpen ontbreken ook. VMT sprak met Cees-Jan Adema, directeur van de FNLI, over zijn kijk op de kabinetsplannen. "We lopen achter met de energietransitie. We gaan nog jaren vragen krijgen over netcongestie."

  • Food Future Event8 okt. 24

    Terugblik: het Food Future Event 2024 in beeld

    VMT kijkt terug op een geslaagd, inspirerend en informerend Food Future Event op de nieuwe inspirerende locatie DUS in Utrecht op donderdag 3 oktober. Productontwikkelaars uit de voedingsmiddelenindustrie konden zich weer een dag laven aan de kennis van experts uit het veld, industrie en wetenschap. Een terugblik in beeld.

  • Foto: Carmen Groeneveld
    NAPV4 okt. 24

    Ministerie VWS lanceert platform om productverbetering versnellen

    Tijdens het VMT Food Future Event heeft Maud Theelen, netwerkregisseur van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), de lancering aangekondigd van het platform productverbetering.

  • Beeld: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Overgewicht24 jan. 24

    Voor abonnees Branche reageert op tussenstand Preventieakkoord: 'Doelen 2040 halen...

    De doelen die in 2018 gesteld zijn in het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) om onder andere overgewicht en alcoholgebruik te verminderen, worden in 2040 niet gehaald. Dit blijkt uit een tussentijdse doorrekening van het RIVM. Minister Maarten van Ooijen uit zijn zorgen over de uitkomsten in een Kamerbrief. "Dit had ik natuurlijk liever anders gezien."

  • Podcast2 jan. 24

    NVB: 'Bakkerijsector moet korter op de bal zitten na grondstoffen- en...

    De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen tussen ambachtelijke en industriële bakkerijen tot gevolg. Ook heeft de toenemende wetgeving zijn weerslag op productontwikkeling in brood en banket. In deze podcast een gesprek met Wim Kannegieter van NVB en Edith van Peij, Foodbase, over de ontwikkelingen.

  • Herformulering10 okt. 23

    Wat gebeurde er de afgelopen tijd in herformulering? 'NAPV speelt...

    Herformulering is bij veel voedselproducenten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden. Consumenten én retailers vragen steeds meer om suiker-, zout- en vetreductie in voedingsmiddelen. Waar in sommige producten grote stappen gemaakt zijn, blijven andere producten achter in verbeteringen. De WUR dook in de herformulering van de afgelopen jaren. In dit artikel de belangrijkste bevindingen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    NAPV4 okt. 23

    Voor abonnees Hoe start je met NAPV productverbetering? 6 tips uit de praktijk

    Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te verminderen startte vorig jaar de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV), waarbij grenswaarden zijn vastgesteld voor productherformulering. In dit artikel zes tips vanuit de praktijk, die kunnen helpen om te starten met NAPV productverbetering.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Wetgeving24 aug. 23

    Voor abonnees Grenswaarden NAPV aangepast: meer in lijn met Nutri-Score

    De Nutri-Score is aangepast naar aanleiding van verschillende adviesrapporten van het Wetenschappelijk Comité en de Gezondheidsraad. Om de NAPV-criteria meer in lijn te brengen met het voedselkeuzelogo, zijn de NAPV-criteria deels aangepast. Ook zijn er criteria voor het zoutgehalte van kant-en-klaarmaaltijden toegevoegd.

Meer artikelen

  1. Handig overzicht: zo werken deze 4 producenten aan NAPV-productverbetering
  2. Hoe ga je om met het NAPV? Deze artikelen helpen je verder
  3. Food Future Event 2023: van umami tot herformulering
  4. Ontwikkelingen NAPV: betere afstemming op Nutri-Score en criteria voor maaltijden in de maak
  5. Van Geloven over productverbetering: 'Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen'
  6. Betoog: zo draagt Nutri-Score bij aan een gezonder voedselaanbod
  1. Vandemoortele over herformulering: 'Een risico van té veel aanpassen is dat mensen terugvallen op boter'
  2. Zo werkt Iglo aan herformulering: 'Met kant-en-klare producten rijden consumenten minder snel een scheve schaats'
  3. Voor abonneesDit zijn de 8 belangrijkste punten van VWS in de preventieaanpak op gebied van voeding
  4. 'NAPV moet uitgebreid worden naar out-of-home en kant-en-klaar aanbod'
  5. RIVM Nieuwe criteria voor productverbetering
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen