Branche reageert op tussenstand Preventieakkoord: 'Doelen 2040 halen...
De doelen die in 2018 gesteld zijn in het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) om onder andere overgewicht en alcoholgebruik te verminderen, worden in...
De doelen die in 2018 gesteld zijn in het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) om onder andere overgewicht en alcoholgebruik te verminderen, worden in...
De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen...
Herformulering is bij veel voedselproducenten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden. Consumenten én retailers vragen steeds meer om...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te...
De Nutri-Score is aangepast naar aanleiding van verschillende adviesrapporten van het Wetenschappelijk Comité en de Gezondheidsraad. Om de...
In 2022 zijn de nieuwe criteria van de Nationale Aanpak Product Verbetering (NAPV) geïntroduceerd. Hoe gaan producenten om met deze criteria? En hoe...
Wat zijn de criteria in de NAPV per productcategorie? Hoe gaan producenten als Iglo, Vandemoortele, Van Geloven en NS Retail om met de implementatie...
Na het succes van vorig jaar, komt het Food Future Event dit jaar op 26 september terug! Onderwerpen als suikerreductie, fermentatie en de...
De grenswaarden van de NAPV worden verder afgestemd op de Nutri-Score. Zo wordt het natriumcriteria omgezet naar zout en komt er een nieuwe manier...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. De Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) moet...