
Minister Adema van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil strengere regels voor slachthuizen. De minister vertrouwt de...
Minister Adema van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil strengere regels voor slachthuizen. De minister vertrouwt de...
Elk foodbedrijf – groot of klein – is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...
Binnenkort komt de NVWA met een update van het Handboek Additieven. Achter de schermen is de voedselautoriteit hier al druk mee bezig. Maar wat zijn...
De meesten van ons zal het niet zijn ontgaan; het onderwerp ultrabewerkte voedingsmiddelen en de NOVA classificering komt steeds meer langs in...
Hoe zien de aangekondigde wijzigingen in de 1169/2011 eruit? Wat zegt de nieuwe wetgeving op gebied van duurzaamheidsclaims? Waar ligt de grens...
Van voedingsproducenten wordt verwacht dat ze steeds meer verduurzamen. Ook op het gebied van verpakkingen wordt steeds meer duurzaamheid verwacht....
Voedselverspilling tegengaan is een belangrijk aandachtspunt voor de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven proberen de verspilling in de eigen keten...
Het onderzoeksinstituut NIZO viert dit jaar het 75-jarig bestaan. Ze hebben door de jaren heen verschillende eiwittransities gezien. Waar ze in de...
Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.
Misleiding is al jaren een veelbesproken onderwerp in de voedingsindustrie. Je product kan volledig aan de wet voldoen, en de consument nog steeds...