
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het...
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het...
“De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
Het Amerikaanse bedrijf Sweegen heeft de GRAS-status gekregen voor brazzeine, een zoet eiwit dat ze als suikeralternatief inzetten.
Suikerreductie blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Dit overzichtsartikel bevat praktijkcases en de aanpak van experts. Hiermee heb...
Suikerreductie is en blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Hoe pakken foodbedrijven dit aan? Wat zijn de mogelijkheden? In dit...
Suiker reduceren in snoep, hoe complex is dat? Innovatiemanager Linda ter Bogt van snoepfabrikant Cloetta legt uit wat daarbij komt kijken. “Het is...
Minder suiker consumeren blijft een belangrijk onderwerp voor consumenten en dus ook voor productontwikkelaars. De laatste jaren zijn er meer...
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het...
VMT bezocht de Free From-beurs op zoek naar innovaties. Drie innovaties die inspelen op de trend van minder suiker en minder koolhydraten vielen op....