Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?  

Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?  

Er is eindelijk een product briefing geformuleerd. Het product moet lekker, betaalbaar, lang genoeg houdbaar en schaalbaar zijn. Hoe doe je dat als productontwikkelaar, waar begin je? Tijdens het Food Future Event vertellen 4 ervaren productontwikkelaars hoe zij dit aanpakken.

Productontwikkelaars hebben bij het ontwikkelproces te maken met een variatie aan vragen:

  • Stakeholder management – Wie moet gekend worden voordat je een product gaat maken?  
  • Hoe hou je de productie voor ogen terwijl je bezig bent op labschaal? 
  • Hoe vlieg je een productpresentatie aan?  
  • Hoe ga je om met subjectieve feedback van de interne of externe klant?  
  • Hoe ga je om met de tijdsdruk?   

Ervaren productontwikkelaars

Aan de paneldiscussie doen mee:

- Jeanette Cameron, productontwikkelaar met meer dan 10 jaar ervaring in de Private Label product development als Product developer en NPD manager in de categorie dranken

- Mariska Steijlen-Haasnoot, product ontwikkelaar Menken Orlando  

- Anke van Eijk, R&D manager Schouten Europe

- Bart Donders, senior productontwikkelaar Lamb Weston 

Bekijk het hele programma

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Productinnovaties mei: koffiedrop van Klepper & Klepper

Productinnovaties mei: koffiedrop van Klepper & Klepper

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van mei: dropje koffie, biodivers biertje, plantaardige producten op...

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op als het gaat om duurzaamheid en gezondheid

Kleine verpakkingen en keuze in alcoholvrij: hier let de consument op...

Hoe beïnvloeden duurzaamheid en gezondheid het aankoopgedrag van de consument? CPS GfK | YouGov onderzocht de belangrijkste winkelstrategieën van...

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg 

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg

Suiker reduceren in voedingsmiddelen is nog niet zo makkelijk. Het dient niet alleen voor de zoete smaak, maar heeft ook vele functionele...

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch: 9 spelers die innovatie...

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar producenten uit de bakkerijsector op hun eigen manier een draai aan kunnen...

Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen we de klant maximaal mee?'

Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen...

'Als we vegan op de verpakking plaatsen, schoppen we de bal voor de grote massa te ver weg'. Aan het woord is Petra Morssinkhof, manager...

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of...

'Startups in plantaardig hebben een nog langere adem nodig dan die van 10 jaar geleden. Retailers worden steeds kritischer.' Aan het woord is Remko...

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van...