Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?  

Van idee naar product: Waar begin je als productontwikkelaar?  

Er is eindelijk een product briefing geformuleerd. Het product moet lekker, betaalbaar, lang genoeg houdbaar en schaalbaar zijn. Hoe doe je dat als productontwikkelaar, waar begin je? Tijdens het Food Future Event vertellen 4 ervaren productontwikkelaars hoe zij dit aanpakken.

Productontwikkelaars hebben bij het ontwikkelproces te maken met een variatie aan vragen:

  • Stakeholder management – Wie moet gekend worden voordat je een product gaat maken?  
  • Hoe hou je de productie voor ogen terwijl je bezig bent op labschaal? 
  • Hoe vlieg je een productpresentatie aan?  
  • Hoe ga je om met subjectieve feedback van de interne of externe klant?  
  • Hoe ga je om met de tijdsdruk?   

Ervaren productontwikkelaars

Aan de paneldiscussie doen mee:

- Jeanette Cameron, productontwikkelaar met meer dan 10 jaar ervaring in de Private Label product development als Product developer en NPD manager in de categorie dranken

- Mariska Steijlen-Haasnoot, product ontwikkelaar Menken Orlando  

- Anke van Eijk, R&D manager Schouten Europe

- Bart Donders, senior productontwikkelaar Lamb Weston 

Bekijk het hele programma

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Credit: PlantFWD

Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups...

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij benaming zuivelalternatieven'

Opinie John Verbakel, Upfield: 'Gezond verstand gebruiken bij...

OPINIE - Gezond verstand en niet beklemmende regelgeving zou de boventoon moeten voeren bij het kiezen van productbenamingen van innovatieve...

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Hoe zorg je voor een correct etiket?

Producenten van verpakte voedingsmiddelen onderschatten vaak de etiketeisen. In de praktijk lopen ze tegen complexe wetgeving aan. Ze hebben moeite...

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...

Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...

Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren collega's druk zijn?'

Young R&D: 'Hoe vul je missende kennis en ervaring aan als ervaren...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...