Ontdek de toegevoegde waarde van het Low-code Power Platform voor jouw organisatie

Ontdek de toegevoegde waarde van het Low-code Power Platform voor jouw organisatie

Tijdens een rondetafelsessie bij Microsoft Nederland, afgelopen mei, werd de toegevoegde waarde van het Power Platform voor de process manufacturing industrie besproken. Microsoft, Cegeka en CZAV hebben diverse deelnemers inspiratie laten opdoen van de mogelijkheden van het platform. Boerencoöperatie CZAV wil haar leden in staat stellen succesvol te zijn en het Power Platform speelt hierbij een belangrijke rol. Welke rol dat is en hoe je uitdagingen in de voedselketen aanpakt, werd in deze sessie besproken.

Wydo van der Lee, ICT Manager, vertelde tijdens de sessie over CZAV: "Wij zijn een boerencoöperatie met telers als leden. Zij nemen producten af en leveren producten aan. De coöperatie richt zich vooral op granen, maar heeft ook activiteiten binnen akkerbouw, fruit, vee, bloembollen en binnen de biologische keten. We hebben vijftien deelnemingen in de agrarische omgeving, waaronder Mobility Group en Cebeco Granen."

CZAV kent een aantal uitdagingen, zoals externe dynamiek, regelgeving, marktsituaties en leverproblemen”

CZAV kent een aantal uitdagingen, zoals externe dynamiek, regelgeving, marktsituaties en leverproblemen. Ook de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en granen is erg belangrijk. Als laatste is het belangrijk om te voldoen aan wet- en regelgeving en met al deze kennis de juiste adviezen aan de telers te geven.

"Om deze doelstellingen te realiseren, heeft CZAV verschillende maatregelen genomen, zoals het doorbreken van informatiesilo's in de organisatie en het optimaliseren van processen. Er is geïnvesteerd in een ERP-systeem en in het Power Platform om de advisering van telers te verbeteren en data te koppelen", verklaarde Van Der Lee. "We hebben het Power Platform geïmplementeerd, omdat we wendbaar willen zijn en meegaan met de trends, zonder ons vast te binden aan één branche of één van de aangesloten bedrijven. En dat kan met low-code."

De kracht van low-code

Wanneer je geen zicht hebt op alle productiviteitstools die jouw medewerkers gebruiken, dan spreek je van shadow IT. Bij deze wildgroei aan IT-oplossingen maken werknemers gebruik van losstaande applicaties die niet onder het beheer van IT vallen. Met het Microsoft Power Platform kan je dit tegen gaan en sla je tegelijkertijd een productiviteitsslag. Niet langer zijn er verschillende oplossingen nodig die voor fragmentatie zorgen.

Microsoft wil juist die kloof overbruggen door één platform te bieden dat iedereen in de organisatie kan gebruiken om te innoveren. Zo wordt de productiviteit van de medewerkers verhoogt en worden processen gestroomlijnd, terwijl je IT-controle behoudt.

Partnership Cegeka & CZAV

Cegeka Business Solutions heeft specifieke focus op vier kernindustrieën: Food, Fresh & Agri, Pharma en Chemicals. Dankzij deze focus begrijpt het bedrijf de uitdagingen die klanten ondervinden. Hierdoor kan het bedrijf, bijvoorbeeld door inzet van het Power Platform, deze uitdagingen voor toekomstige klanten aangaan.

Field to fork

Door zich te richten op deze specifieke industrieën, heeft Cegeka een volledig beeld van de keten; van 'field to fork'. "We hebben diverse klanten op verschillende plekken binnen deze keten. Zo hebben we kennis vergaard vanuit de volledige keten en diepgaand inzicht in de uitdagingen die zowel op het gebied van operationele excellentie als op het gebied van klantenrelaties liggen."

CZAV zit in het midden van de keten. Maar een andere klant, Koppert, is een eerdere schakel in de keten. Deze zorgt voor de juiste bescherming van gewassen voordat ze worden geoogst. Andere klanten zoals Sonneveld leveren ingrediënten voor het maken van brood en Agrico/Fruitmasters fungeert als tussenpersoon tussen de teler en afnemer/processor. Bieze Food Group zit aan het einde van de keten en levert producten aan de retail. Meer weten over de mogelijkheden van Power Platform voor jouw organisatie? Laat je dan inspireren tijdens een inspiratiesessie met Eline van Cegeka.

Speel in op innovatie met Power Platform

In het kort biedt Power Platform met Power Pages een laagdrempelige manier om een eigen website te bouwen, waarbij de gebruiker veel vrijheid heeft in de configuratie en styling. Het platform is bovendien schaalbaar en toegankelijk op alle apparaten. Het Power Pages project biedt leden van CZAV een waardevolle toevoeging, zoals ontlasting van administratieve taken, advies over teeltplannen en begeleiding en advies per seizoen. Dankzij de inzet van dit platform kan CZAV snel inspelen op marktveranderingen en nieuwe ontwikkelingen door middel van geoptimaliseerde communicatie, informatie en data. Heb je bijvoorbeeld een idee voor een app, maar weet je niet zeker of het realistisch is? Deel je idee en kom erachter.

Dit artikel is gesponsord door Cegeka.

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beoordeelde methoden om parasieten bij vissen te controleren, op te sporen en te doden.

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

Melkveehouderijen zien door de uitbraak van het blauwtongvirus dat de melkproductie bij koeien daalt. Het virus treft met name schapen, maar ook de...

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket rozijnen krentenbollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket rozijnen...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: foutief etiket rozijnen...

foto: shutterstock

Gezondheidsraad: 'overheid weet niet aan hoeveel chemische stoffen...

De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Volgens de Gezondheidsraad wordt dit 'niet gemeten, maar...

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Het gif dat vermoedelijk de oorzaak is van de dodelijke uitbraak van voedselvergiftiging in een restaurant in Taipei, is aangetroffen in de...

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in ghee en salmonella in boomstammetjes

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: te veel glycidyl-esters in ghee en...

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...

foto: shutterstock

Gaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend

Er wordt steeds meer bekend over de negatieve invloed die bisfenolen hebben op het menselijk lichaam. Zo hebben Spaanse onderzoekers recent in een...