VMT
VMT
Meatless in handen van functionele ingrediëntenproducent Beneo

Meatless in handen van functionele ingrediëntenproducent Beneo

Beneo, producent van functionele ingrediënten, neemt Meatless over. De overgenomen producent maakt getextureerde plantaardige producten die dienen als grondstof voor vegetarische voedingsmiddelen.

Meatless in handen van functionele ingrediëntenproducent Beneo

Het productieproces van Meatless is geschikt voor de productie van texturaten op basis van onder andere rijst, tarwe, veldbonen, erwten, lupines en quinoa. De eindproducten van Meatless worden vervolgens gebruikt als grondstof in vis- en vleesvervangers.

Marktpositie versterken

“In 2021 werd een omzetgroei van meer dan 50 procent geboekt en ook in 2022 groeit de productie met meer dan 50 procent. De overname door een sterke en ervaren partner als Beneo maakt de weg vrij om Meatless in de komende jaren significant verder te laten groeien en haar toonaangevende positie in de markt van getextureerde plantaardige producten te versterken”, zegt Jos Hugense, CEO van Meatless, over de overname. Hugense blijft CEO van Meatless.

‘Plantaardige toolbox’

De overname stelt Beneo naar eigen zeggen in staat haar eigen portfolio te combineren met dat van Meatless om zo klanten een veelzijdige selectie van plantaardige oplossingen aan te bieden. Beneo gaat de producten in heel Europa aanbieden, met het doel wereldwijd uit te breiden. “Beneo en Meatless passen perfect bij elkaar. Beneo’s expertise op het gebied van grondstoffen en ingrediëntenkennis, in combinatie met Meatless’ technologie en productportfolio, zullen onze klanten een veelzijdige, plantaardige toolbox bieden voor vlees- en visalternatieven”, stelt Andreas Herber, executive member of the executive board van Beneo.

Peulvruchten

Volgens Herber maakt de overname nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Beneo is onderdeel van Südzucker, leverancier van suikerproducten met 23 suikerfabrieken en twee raffinaderijen. Beneo is onderdeel van de tak speciale producten, en richt zich op (plantaardige) functionele ingrediënten voor levensmiddelen en diervoeders. Recent kondigde Beneo nog aan te investeren in een peulvruchten verwerkingsfabriek.