VMT
VMT
Food Law Event: van Infoblad 85 en NAPV tot allergenen en vega(n) producten

Food Law Event: van Infoblad 85 en NAPV tot allergenen en vega(n) producten

Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Hoe houdt de NVWA toezicht op het nieuwe Infoblad 85? Welke wetswijzigingen komen eraan op het gebied van allergenen? Hoe ziet de geldende wet- en regelgeving eruit voor etikettering en claims rondom vega(n) voedingsmiddelen? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Law Event op dinsdag 7 juni.

Food Law Event: van Infoblad 85 en NAPV tot allergenen en vega(n) producten
Op 7 juni vindt het VMT Food Law Event plaats in Maarssen

Het Food Law Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis opdoet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 7 juni. Na twee jaar van digitale updates, dit jaar weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals gezonde voeding, fraude, Nieuwe Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Plenair programma

Tijdens de plenaire opening vertelt Letteke Boot, senior beleidsadviseur Voeding bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) waar het ministerie de komende tijd de accenten op legt. Wat komt er op ons af op het gebied van preventie en gezonde voeding? Vervolgens vertelt Karen Gussow, afdelingshoofd opsporingsontwikkeling en inlichtingen bij de NVWA, over het toezicht van de NVWA op gebied van fraude. Wat kunnen we de komende tijd verwachten van de NVWA op het gebied van de aanpak van fraude?

1e ronde breakouts

Tijdens de eerste ronde breakouts vertellen Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak), Imkje Tiesinga (FNLI) en Ilse Roosenbrand (CBL) alles over hoe de Nieuwe Aanpak Productverbetering eruit ziet. Daarnaast vertellen Marijn van Tuijl (Ploum Advocaten), Lauren Dallau (NVWA) en IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova) wat de geldende wet- en regelgeving is op gebied van fraude in de voedingsindustrie en hoe de NVWA hiermee omgaat. Tenslotte in dit blok een sessie over Infoblad 85. Barbara Mutsaers (AKD) en Paul in ’t Veld (NVWA) vertellen over de update van het Infoblad en er is alle ruimte om vragen te stellen aan de NVWA.

2e ronde breakouts

In de tweede ronde breakouts een sessie over front-of-pack voedselkeuzelogo’s waarbij Jasmin Buijs (Axon Advocaten), Lisa Gray (Iglo) en Pascalle Boulanger (Colruyt) alles vertellen over de wetgeving van en ervaringen met de Eco-Score en Nutri-Score. Daarnaast vertellen Silvia Gawronski (Van Traa Advocaten), Marian Blom (Bionext) en Arjon Kalter (Rwenzori Premium Vanilla) alles over de laatste stand van zaken op gebied van biologische wetgeving. Tenslotte in dit blok de grote allergenenupdate. Hierbij vertellen Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Benjamin Remington (Remington Consulting Group B.V.) over de laatste wijzigingen op het gebied van allergenenwetgeving.

3e ronde breakouts

Een sessie over de wettelijke kaders en criteria rondom plantaardige en vegan producten in de laatste ronde breakouts. Hierbij schetsen Sarah Arayess (Say Legal), Dennis Favier (Seasogood), Simone Broxks (Alpro) en Floris Kets (Alpro) het wettelijke kader en praktijkervaringen. Daarnaast geven Karin Verzijden (Axon Advocaten) en Ingrid Cayet (Madaga) de valkuilen uit de praktijk bij het maken van contractuele afspraken en handreikingen ter voorkoming daarvan. Tenslotte vertellen Ellis van Diermen (Précon) en Wieke van der Vossen (Voedingscentrum) alles over de nieuwe wetgeving voor het gebruik van TGT en THT die per 1 juli 2022 van kracht gaat.

Plenaire afsluiting

Een van de rode draden in de voedingsindustrie is misleiding. Waar gaat verleiden over in misleiden? Had Corona impact op misleiding? En dat grijze gebied; wanneer kleurt het rood, en wanneer groen? Ebba Hoogenraad gaat tijdens de plenaire afsluiting op zoek naar tendensen en tips.

Bekijk het hele programma en meld je aan

Eerder verschenen