Alles over Eco-Score

Dit moeten foodbedrijven weten over duurzaamheidskeurmerken
"Vroeger was duurzaamheid meer een vrijwillige keuze. Bedrijven bepaalden zelf over welke onderwerpen en met welke indicatoren ze rapporteerden. Nu...

Dit gebeurde er in 2022 in wetgeving in de voedingsindustrie
2022 was op veel vlakken een bewogen jaar. Oplopende prijzen en tekorten aan grondstoffen zorgden voor verschillende uitdagingen bij producenten. Ook...

Gratis whitepaper Eco-Score: wat is het en hoe wordt het berekend?
Naast de Nutri-Score verschijnt ook de Eco-Score op steeds meer verpakkingen van voedingsmiddelen. Maar wat is de Eco-Score precies? Hoe wordt het...

VMT Summerclass R&D 3: Het tijdperk van 'nudging'; hoe staat het met...
Wat is de stand van zaken op gebied van de Nutri-Score en de Eco-Score? Hoe gaan producenten en retailers om met implementatie van de...

Duurzaamheidsclaims: van klimaatvriendelijk tot compleet keurmerk
Duurzaamheidsclaims zijn populair. Innova Market Insights dook in haar database en keek naar de groei van deze claims in West-Europa. De laatste vijf...

5 redenen om naar het Food Law Event te komen
Op dinsdag 7 juni vindt het Food Law Event plaats in Maarssen. Nu al meer dan 200 aanmeldingen, eindelijk weer eens fysiek samenkomen. Maar waarom...

Front-of-pack logo's: alles over de Nutri-Score en Eco-Score
Wat is de laatste stand van zaken op gebied van de Nutri-Score? En hoe zit het met de Eco-Score, die op steeds meer voedingsmiddelen verschijnt?...

Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro...
Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Hoe houdt de NVWA toezicht op het nieuwe Infoblad 85? Welke wetswijzigingen komen eraan...

Food Law Event: van Infoblad 85 en NAPV tot allergenen en vega(n)...
Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Hoe houdt de NVWA toezicht op het nieuwe Infoblad 85? Welke wetswijzigingen komen eraan...

EFSA geeft advies over voedingsprofielen voor Europees...
De EFSA stelt dat de inname van calorieën, verzadigde vetten, zout en toegevoegde/vrije suikers te hoog is in Europa. De inname van voedingsvezels en...