Tijdlijn 2021 in beeld: wat gebeurde er in de voedingsindustrie?

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. De coronacrisis had ook in 2021 impact, de Klimaattop in Glasgow vond plaats, veel producten werden teruggeroepen vanwege ethyleenoxide en het nieuwe kabinet publiceerde haar coalitieakkoord. VMT zet alle belangrijke gebeurtenissen uit 2021 op een rij in een overzichtelijke tijdlijn.
Delen:

In 2021 stond de voedingsindustrie niet stil. Zo had de industrie nog veel last van de coronacrisis door steeds terugkerende maatregelen en lockdowns. Ook de stijgende prijzen leidden tot moeilijkheden voor producenten. Daarnaast besloot minister Bruins om de invoering van Nutri-Score uit te stellen, werd er na lang wachten een nieuw kabinet gevormd en werd het coalitieakkoord gepresenteerd.

2021 in beeld

VMT dook het afgelopen jaar in verschillende rapporten, interviewde voor de industrie belangrijke mensen en zat bovenop veranderende wet- en regelgeving. VMT zet de belangrijkste gebeurtenissen, interviews, podcasts en overzichtsberichten op een rij in onderstaande tijdlijn. 2021 compact en overzichtelijk in één tijdlijn.