Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom
De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...
De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...
Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...
Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...
MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de markt: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...
Ook dit jaar presenteerden verschillende studenten tijdens de HAS Food Experience hun innovatieve producten en ideeën. VMT liep een rondje en sprak...
Arla Foods Ingredients gaat samenwerken met insectenkwekerij Enorm. Lactose-reststromen gaan rechtstreeks van Arla's productieketen naar de...
In de voedingsindustrie ontstaat een aanzienlijke hoeveelheid verpakkingsafval, waaronder kartonnen dozen, plastic zakken, wikkelfolie en...
Een nieuwe startup met de naam Afterlife wil het landschap van voedselafval helpen omtoveren tot een circulair systeem. Door plantaardige reststromen...
Combilo wil met steun van de stichting Samen tegen Voedselverspilling uitzoeken of het groente- en fruitreststromen op grote schaal kan verwerken tot...
Vezels gewonnen uit reststromen hebben nuttige functies zoals waterbindend vermogen. Onderzoeker Yifeng Lu van Wageningen University onderzocht hoe...