
Voedselverspilling tegengaan is een belangrijk aandachtspunt voor de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven proberen de verspilling in de eigen keten...
Voedselverspilling tegengaan is een belangrijk aandachtspunt voor de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven proberen de verspilling in de eigen keten...
Bakkersdochter Marijntje van Benthum hield zelf meer van koekjes bakken. Met haar koekjesbedrijf Van Eigen Deeg ontwikkelde ze een koekje met...
Cosun en Oost NL investeren samen €8 miljoen in foodtech scale-up Revyve. Deze Wageningse scale-up gebruikt een gepatenteerde technologie om eiwit-...
De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan om de bestaande marketingstandaarden aan te passen voor een aantal agrifoodproducten. Dit gaat...
Elke Nederlander verspilde in 2020 161 kilogram voeding. Dit is meer dan de laatste meting in 2019: 88-136 kilogram per hoofd van de bevolking. Het...
Nederlanders verspilden thuis gemiddeld 33,4 kg eten per persoon in 2022. Ten opzichte van 2015 is de verspilling met 23% afgenomen, maar de daling...
Sinds Too Good To Go actief in Nederland is zijn 2000 bakkers aangesloten. Ook in België stijgt dit aantal. Daar doen inmiddels meer dan 1200 bakkers...
De aandacht van de consument gaat steeds meer uit naar duurzamere voedingskeuzes. Daarom is het van vitaal belang om een duurzame strategie in al je...
Voedselverspilling tegengaan of reststromen hergebruiken - upcycling - is een onderwerp dat de foodindustrie en consument bezighoudt. Hoe spelen...
Keep-It Technologies mag van de NVWA en het ministerie van VWS samen met een producent, een tijds- en temperatuurindicator op levensmiddelen testen...