Abonneren
voedselveiligheid
wetgeving
r&d
duurzaam
technologie
economie
marketing
foodtrends
belgie
voeding & gezondheid
mensen
Product & Bedrijfsnieuws
Nieuwsbrieven
Magazine
Events
Vacatures
  • Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
    • voedselveiligheid
    • wetgeving
    • r&d
    • duurzaam
    • technologie
    • economie
    • Meer thema's...
      • marketing
      • foodtrends
      • belgie
      • voeding & gezondheid
      • mensen
      • Product & Bedrijfsnieuws

    Alles over Voedselverspilling

    NieuwsDuurzaamheid & MVO

    Moederbedrijf Iglo wil beter onderzoek naar duurzaamheid van producten

    Nomad Foods, Europa's grootste diepvriesbedrijf waar Iglo onderdeel van is, dringt er bij de voedingsindustrie en regelgevers in heel Europa op aan...
    Moederbedrijf Iglo wil beter onderzoek naar duurzaamheid van producten
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    Waardevolle stoffen halen uit paprika’s met een plekje of gebroken...

    Paprika’s van Rainbow Kleinpak die niet voldoen aan de eisen van de retail, kregen geen hoogwaardige bestemming. Edwin Kester, voormalig directeur...
    Waardevolle stoffen halen uit paprika’s met een plekje of gebroken...
    NieuwsDuurzaamheid & MVO

    De Vegetarische Slager volgens consumenten meest duurzame bedrijf

    Vorig jaar streefde De Vegetarische slager, als nieuwkomer in de jaarlijkse duurzaamheidsindex van Sustainable Brand Index Nederland, al bijna de...
    De Vegetarische Slager volgens consumenten meest duurzame bedrijf
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    Continu monitoren afvalwater redt 35.000 liter melk

    Melkproducent Globemilk wilde minder melk verspillen tijdens het productieproces. Om uit te zoeken waar en vooral wanneer er melk verloren ging,...
    Continu monitoren afvalwater redt 35.000 liter melk
    ArtikelTechnologie & Techniek

    IoT maakt kwaliteitsverloop sperziebonen uit Senegal realtime...

    Samen met Van Oers en nog een aantal partijen voert Wageningen University & Research een praktijkpilot uit om de kwaliteit van versproducten tijdens...
    IoT maakt kwaliteitsverloop sperziebonen uit Senegal realtime...
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    Supermarkten verspillen minder voedsel, brood en banket blijft...

    Van al het voedsel, inclusief dranken, dat supermarkten in Nederland aanboden in 2020, werd gemiddeld 98,4% verkocht. 1,6% van het voedsel,...
    Supermarkten verspillen minder voedsel, brood en banket blijft...
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    De voedselindustrie verspilt straks geen kruimel meer door dure...

    Nu de prijzen voor grondstoffen stijgen om verschillende redenen, staat het tegengaan van voedselverspilling hoog op de agenda. Dat was in 2009 -...
    De voedselindustrie verspilt straks geen kruimel meer door dure...
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    Voedselverspilling voorkomen? Houdbaarheidsicoon op verpakking helpt...

    Duidelijke houdbaarheidsinformatie op de verpakking helpt de consument om minder voedsel te verspillen.
    Voedselverspilling voorkomen? Houdbaarheidsicoon op verpakking helpt...
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    Van sap tot steeltje: Yespers gebruikt hele appel

    Stefan Baecke – oprichter van Yespers Food – noemt zijn ingrediëntenlijst zijn to-do-lijst. “Bij elk ingrediënt kijk ik waar in de keten verspilling...
    Van sap tot steeltje: Yespers gebruikt hele appel
    NieuwsProduct & Bedrijfsnieuws

    Nieuwe serie 3D foodprinters voor voedingsindustrie op de markt

    FELIXprinters komt met een nieuwe serie 3D printers waarmee voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja in een verschillende...
    Nieuwe serie 3D foodprinters voor voedingsindustrie op de markt
    VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen