
Waar de ‘polycrisis’ de voedselindustrie toe dwingt volgens het World...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Reststromen hoogwaardig hergebruiken, daar schreef VMT dit jaar veel over. Startups storten zich op het onderwerp. Maar ook grote bedrijven haken bij...
VMT bekeek het duurzaamheidsverslag van supermarktketen Lidl en zette de voor de foodindustrie belangrijke aspecten op een rij. Ook spraken we met...
De Franse startup Green Spot Technologies toonde op de FiE drie ingrediënten die rijk zijn aan vezels en eiwitten. Het zijn poeders bestaande uit...
Het Italiaanse bedrijf Change Ingredients toonde op de FiE drie ingrediënten - eiwit, zetmeel en een olie - gemaakt van een reststroom van...
Greencovery heeft een gloednieuwe technologie ontwikkeld om op een effectieve manier waardevolle ingrediënten uit reststromen te halen. Om de...
De Sloveense startup Batasta heeft een boerderij met zoete aardappelen. De grote en kromme exemplaren kon ze niet aan de supermarkt verkopen....
Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations, wil een duurzame bestemming vinden voor bierbostel. De bouw van een demoplant staat op de planning...
Wereldwijd wordt zo’n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programma manager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased...
Minister van Landbouw en Voeding Jo Brouns stelde op 29 november een nieuwe ambitieuze en breed gedragen strategietekst voor op de Vlaamse voedseltop...