
McCain Foods en CêlaVíta zetten in op regeneratieve aardappelteelt
Alle aardappelen die McCain Foods verwerkt, moeten over 7 jaar op een duurzame 'regeneratieve' wijze zijn geteeld. De voedselproducent heeft deze...
Alle aardappelen die McCain Foods verwerkt, moeten over 7 jaar op een duurzame 'regeneratieve' wijze zijn geteeld. De voedselproducent heeft deze...
Hooghoudt wil de manier van landbouw en voedselproductie veranderen. In de Graanrepubliek laten verschillende ‘makers en boeren’ zien hoe volgens hen...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Consumenten gaven in 2022 zo’n 36% meer uit aan biologische producten. Afgelopen jaar belande er 33 keer een biologisch product in ons...
Elk foodbedrijf – groot of klein – is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...
HAK wil in 2027 voor haar groente en peulvruchten uit Nederland volledig zijn overgestapt op biologisch. De producent wil de consumentenvraag...
Ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie vinden het vooral belangrijk om hun CO2-reductie, circulariteit en klimaatneutraal produceren in kaart te...
Met dit online event willen we het onderwerp duurzaamheid bij de kop pakken. De voedingsmiddelenindustrie is er volop mee bezig. De een na de ander...
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vindt dit jaar plaats van 6 tot 12 maart. Dit is de zesde keer dat het initiatief plaatsvindt. Sinds vorig...
Welke mogelijkheden zijn er voor een onderneming om circulair te produceren? De kansen zitten vooral in het opsporen van verspilling en in de...