Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea

Grolsch brouwt thee-bier in samenwerking met LocalTea
Grolsch en LocalTea brouwen gezamenlijk een bier met groene thee

Grolsch introduceert een nieuw bier in samenwerking met LocalTea. Ze lanceren het ‘Blond met een t(hee)’ bier. Een blond bier gebrouwen met Nederlandse groene thee.

Volgens de bedrijven willen zij beiden zo duurzaam mogelijk produceren. Zij stellen dat thee en bier veel van elkaar verschillen, maar wel beiden in de top vijf van meest gedronken dranken ter wereld staan. “Je gaat als theebedrijf niet zo snel een samenwerking aan met een bierproducent. Toen wij de ambacht, kennis en passie van meesterbrouwer Marc Janssen leerden kennen zagen we wat Grolsch en LocalTea gemeen hebben”, vertelt Dionne Oomen, theemaker bij LocalTea.

Thee uit beugelfles

De link tussen Grolsch en LocalTea bestond volgens de oprichter van LocalTea al langer. “De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles”, vertelt eigenaar Johan Jansen. Na het horen van dit verhaal wilde Grolsch graag samenwerken met de theeproducent. Bij een bezoek aan LocalTea troffen meesterbrouwer Marc Janssen en brand manager Juan Pérez Nijhuis de bruine beugelfles aan op het kantoor van opa. “Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk”, aldus Pérez Nijhuis.

Groene thee, citroengras en gember

Het Grolsch Blont bier is een blond bier gebrouwen met groene thee. “We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s”, legt Janssen uit. De groene thee geeft een zachte bittere afdronk aan het bier, stelt de meesterbrouwer. Het bier is beperkt verkrijgbaar bij geselecteerde cafés en de Mitra.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen studeerde aan de Hotel Management School Maastricht. Tijdens de Hotel Management School volgde ze de minor Foodservice en werd haar duidelijk dat ze meer wilde leren over het voedingssysteem. Na de Hotel Management School deed ze een Master Gastronomie in Italië aan de University of Gastronomic Sciences. Hier leerde ze alles over de gehele voedselketen van boer tot bord. Daarna startte Carmen als Product Manager/Product Ontwikkelaar bij Sanday’s Bakeries. In 2019 maakte Carmen de overstap naar VMT, waar ze schrijft over onder andere de thema’s Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.