Dit zijn de spanningsvelden rondom het gebruik van THT en TGT

Per 1 juli 2022 verandert de wetgeving rondom houdbaarheidsaanduidingen op levensmiddelen. Wanneer gebruik je THT en wanneer gebruik je TGT? Wat verandert er precies in de wetgeving en hoe ga je hiermee om als voedingsproducent? Welke spanningsvelden en discussies komen voort uit de wijzigingen? Hoor alles over de nieuwe wetgeving tijdens het Food Law Event op 7 juni.
Delen:
Tijdens het Food Law Event op 7 juni wordt een update gegeven over het gebruik van THT en TGT op levensmiddelen

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Na twee jaar digitale updates, dit jaar eindelijk weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens deze dag wordt je bijgepraat over onderwerpen als gezonde voeding, fraude, Nationale Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Spanningsvelden THT en TGT

Per juli 2022 verandert de wetgeving voor houdbaarheidsaanduidingen (THT en TGT) op levensmiddelen. Wanneer gebruik je tenminste houdbaar tot (THT) en wanneer gebruik je te gebruiken tot (TGT)? Wat verandert er in de wetgeving en hoe ga je hier als voedingsproducent mee om? Wat zijn de spanningsvelden en discussies die voortkomen uit de wetswijzigingen? Ellis van Diermen, consultant bij Précon, Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedingscentrum en Laura Put van de WUR geven tips en tricks om te weten welke houdbaarheidsaanduiding je moet gebruiken en hoe je met de spanningsvelden kunt omgaan.

Ellis van Diermen

Ellis van Diermen is werkzaam bij Précon Consulting Group adviseert de levensmiddelenindustrie al bijna 30 jaar op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Als senior consultant ondersteunt Ellis klanten op praktische wijze bij het interpreteren en toepassen van Europese wet- en regelgeving, voornamelijk op het gebied van etikettering en claims. Haar jarenlange praktijkervaring zorgt ervoor dat zij de vaak ‘droge’ theorie kan illustreren met praktische voorbeelden.

Wieke van der Vossen

Wieke van der Vossen is werkzaam als expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum. Zij studeerde aan de Wageningen University & Research (WUR). Na haar studie heeft zij zich verder gespecialiseerd in de levensmiddelenmicrobiologie en toxicologie. Het aandachtsgebied voedselveiligheid is een rode draad in haar loopbaan. Sinds 2021 doet Wieke promotieonderzoek bij Wageningen University & Research naar de link tussen het gedrag van mensen in de keuken en welke handelingen voornamelijk leiden tot een voedselinfectie. Wieke van der Vossen is lid van de redactieraad van VMT Voedselveiligheid.

Laura Put

Na afronding van de bachelor Voeding & Diëtetiek heeft Laura Put werkervaring opgedaan in Regulatory Affairs. Tegelijkertijd volgt zij twee masterstudies aan de Universiteit van Wageningen, namelijk MSc Nutrition and Health met specialisatie Sensory Science en Food Safety met specialisatie Law & Regulatory Affairs. Deze studies combineren haar interesses voor consumentenonderzoek en levensmiddelenrecht. Voor haar scriptie doet Laura onderzoek omtrent THT en TGT vermeldingen. Daarnaast kijkt zij naar consumentenonderzoeken over hoe de revisie van de Europese wetgeving omtrent THT en TGT-datums consumentengedrag zou kunnen veranderen.

Bekijk het hele programma en meld je aan