Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Twee Food congressen in Milaan - en hierom mag je ze niet missen

Milaan is dit jaar het decor van zowel de Food Sure Summit als de Food Innovate Summit die tegelijkertijd worden gehouden op 14 en 15 juni. Twee topcongressen op één locatie die een keur aan internationale sprekers voorbij laat komen en met interessante gevarieerde presentaties zorgen voor veel onmisbare inspiratie op het internationaal gebied over food innovatie en voedselveiligheid. Lezers van VMT kunnen beide congressen met 50% korting bezoeken.

Voor de 20e keer vindt dit jaar de Food Sure Summit plaats. Dit keer in Milaan. De vorige editie was in 2019 in Amsterdam. Het loont dit keer zeker om af te reizen naar Milaan voor een keur aan internationale sprekers die allemaal hun best practices met vakgenoten zullen gaan delen.

Programma Food Sure Summit

Wat kan de bezoeker aan onderwerpen verwachten op de Food Sure Summit, bedoelt voor managers die werken bij voedingsbedrijven die merk eigenaren zijn en eindproducten produceren:

  • Wereldwijde normen vaststellen die gemakkelijk te volgen zijn in alle landen en regio's
  • Hoe gaan we naar nul incidenten met procesoptimalisatie en digitalisering?
  • Regelgeving van de toekomst: hoe is de dagelijkse naleving te combineren met een lange termijn strategie?
  • Welke skills en vaardigheden horen bij een leider anno 2022?
  • Hoe kan EAO-certificering de beveiliging van de logistieke stroom helpen en ondersteunen
  • Nul contaminaties, regelgeving voor detectielimieten
  • Voedselveiligheid en het verschil tussen de EU, de VS en China

Sprekers

Onder anderen maken deze Nederlanders werkzaam bij internationale organisatie hun opwachting: Eric Timmermans, Corporate Director Quality bij Friesland Campina, Paul van der Aar, Senior Global Lead Licenxes & Quality Global Production bij Heineken, Dr. Gülden Yimaz, Director of the Healty and Safe Food Systems Program en Geert van Kempen, Head of Food & Beverage Strategy van Veeva Systems. Zij delen hun best practices delen. Maar het programma biedt ook plaats aan een aantal andere internationale sprekers zoals Janek Czarnecki, Head of Regulatory and Scientific Affairs bij Nestle Polen, Alessandro Ruggeri, Global Suppliers Quality Director bij Barilla en een keynote van Bizhan Pourkomailian, Global Director Corporation Restaurant & Distribution Food Safetybij McDonald's.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Food Innovate Summit

De Food Sure Summit wordt tegelijkertijd gehouden met de Food Innovate Summit op dezelfde plek namelijk het hotel Meliá Milano. Tijdens dit congres draait het vooral om food innovaties.

Deelnemers kunnen het volgende verwachten:

  • Zo onderscheid je met een product in een verzadigde markt
  • Bereik een schoner label zonder in te boeten op smaak
  • Ontdek en definieer de nieuwste trends in consumentengedrag en kooppatronen over de hele wereld
  • Verbeter de productformulering met enkele van de meest innovatieve ingrediënten
  • Plan de productlevenscyclus met baanbrekende technologieën
  • Strategieën ontwikkelen en technieken afstemmen voor uitbreiding naar nieuwe markten
  • Verbeter het succespercentage bij een nieuwe lancering
  • Stem producten en toekomstige projecten af op de veranderende consumententrends
  • Vind nieuwe inspiratie voor NPD en innovatie door nieuwe technieken en ingrediënten

Onder meer Antanasios Moschos, Quality Director bij Leonidas, Rachid Hassairi, Global Senior Director Food Safety & Quality Management bij Kraft Heinz en Marcelo Gelo, Chief Marketing Officer bij Mutti zullen spreken.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden kan hier.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

foto: shuterstock

Visfederatie spreekt zich uit over prijsstijging en 'oogknipingreep'...

Albert Heijn meldde vorige week geen zaken meer te doen met garnalenleveranciers die de beestjes ontdoen van de ogen. De Nederlandse Visfederatie...

Halfjaar durende Amerikaanse uitbraak E. coli in rauwmelkse kaas is voorbij

Halfjaar durende Amerikaanse uitbraak E. coli in rauwmelkse kaas is...

Gedurende een klein half jaar was er sprake van een E. coli-uitbraak in de Verenigde Staten vanwege consumptie van rauwmelkse kaas.

Kraanwater in Amerika mag veel minder PFAS bevatten dan in Europa

Kraanwater in Amerika mag veel minder PFAS bevatten dan in Europa

Amerikaanse autoriteiten hebben aangekondigd een drinkwaterstandaard in te voeren om burgers te beschermen tegen PFAS. De nieuwe Amerikaanse normen...

PFAS in voeding is een nieuw zorgenkindje voor de voedingsindustrie. (Foto: Shutterstock)

Gezondheidsdienst waarschuwt voor eieren met PFAS

De Friese GGD adviseert om voorlopig geen eieren te eten van kippen die scharrelen rondom de Jelsumer Fear en Lytse Feart, twee vaarten ten noorden...

Bron: Pixabay

Cashewnoten teruggeroepen vanwege salmonella

Een bedrijf uit Californië in de Verenigde Staten roept partijen Trader Joe's Nuts die in Amerika op de markt zijn gebracht terug omdat ze mogelijk...

Bron: Pixabay

2 doden en 6 zieken in Taipei door bongkrekzuur

In een restaurant in Taipei, Taiwan hebben 21 gasten een voedselvergiftiging opgelopen na het eten van hetzelfde soort eten. Twee gasten overleden en...

Hoe bruiner de biefstuk, hoe lager de koopbereidheid. Is klant te herprogrammeren in strijd tegen verspilling?

Hoe bruiner de biefstuk, hoe lager de koopbereidheid. Is klant te...

In de strijd tegen voedselverspilling lijkt er soms minder aandacht te zijn voor vlees, vindt Dr. Annika Thies van het Duitse Thünen Institute for...

Bron: Pixabay

Medewerker melkveehouderij door koe besmet met H5N1-vogelgriep in...

Gezondheidsfunctionarissen in Texas in de Verenigde Staten meldden begin april dat een persoon die in contact was geweest met koeien, de...