'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

Wat vraagt de jonge generatie - gen Z - om bij nieuwe producten? Waar moeten productontwikkelaars op letten? Bart Jan Veldhuizen, mede-oprichter van Kitchen Republic, de startup incubator in Amsterdam geeft een workshop op het Food Future Event op 26 september voor productontwikkelaars over dit onderwerp. VMT nam een kijkje in de keuken en sprak met Bart Jan.

"Ik heb niet 1 favoriet. Alle startups die bij ons zijn aangesloten zijn door een selectie heen gegaan. Ik ga zelf vaak af op smaak en of de ondernemer een leuk persoon is. Dat is - zeker als je een community aan het bouwen bent - erg belangrijk." Ondernemers die passie hebben voor bepaalde gebieden binnen ondernemen bijvoorbeeld duurzaamheid of een bepaalde doelgroep, daar hou ik van."

In de podcast noemt Bart Jan het voorbeeld van een Colombiaanse ondernemer die via Italië in Nederland settelde.

Luister hier de podcast:

Van hypes tot samenwerken

Bart Jan vertelt:

  • hoe hij op het idee voor Kitchen Republic kwam
  • hoe hij alles van voedselveiligheid moest leren
  • dat hij voorzichtig is met hypes rond vleesvervangers en flitsbezorgers
  • waar in de markt hij groei ziet
  • hoe startups en grote bedrijven kunnen samenwerken
  • hoe productontwikkelaars om moeten gaan met de jongere generatie

Food Future Event

Wil je als productontwikkelaar meer leren van Bart Jan Veldhuizen? Kom dan naar het Food Future Event op 26 september. Hij geeft samen met productontwikkelaar Loek Veltmans een workshop: Productontwikkeling voor nieuwe generaties, hoe doe je dat?

Luister naar andere podcasts over het Food Future Event:

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Productinnovaties april: La Trappe Trappist Epos 0.0%

Productinnovaties april: La Trappe Trappist Epos 0.0%

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: La Trappe Trappist Epos 0.0%.

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: FreeBrew craft soda en Arla Jörd Haverdrink

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit in Singapore

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit...

Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het...

Beeld: Pointer

Unilever en McDonald's reageren op onderzoek over reclame voor...

De afgelopen zes jaar werd voor €4,2 miljard advertentieruimte ingekocht voor ongezonde voeding, blijkt uit onderzoek van Pointer. Unilever kocht de...

Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup een gezonde donut

Gezond en verwennen samen in een product? Zo ontwikkelde deze startup...

Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...