'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)
Wat vraagt de jonge generatie - gen Z - om bij nieuwe producten? Waar moeten productontwikkelaars op letten? Bart Jan Veldhuizen, mede-oprichter van Kitchen Republic, de startup incubator in Amsterdam geeft een workshop op het Food Future Event op 26 september voor productontwikkelaars over dit onderwerp. VMT nam een kijkje in de keuken en sprak met Bart Jan.
"Ik heb niet 1 favoriet. Alle startups die bij ons zijn aangesloten zijn door een selectie heen gegaan. Ik ga zelf vaak af op smaak en of de ondernemer een leuk persoon is. Dat is - zeker als je een community aan het bouwen bent - erg belangrijk." Ondernemers die passie hebben voor bepaalde gebieden binnen ondernemen bijvoorbeeld duurzaamheid of een bepaalde doelgroep, daar hou ik van."
In de podcast noemt Bart Jan het voorbeeld van een Colombiaanse ondernemer die via Italië in Nederland settelde.
Luister hier de podcast:
Van hypes tot samenwerken
Bart Jan vertelt:
hoe hij op het idee voor Kitchen Republic kwam
hoe hij alles van voedselveiligheid moest leren
dat hij voorzichtig is met hypes rond vleesvervangers en flitsbezorgers
waar in de markt hij groei ziet
hoe startups en grote bedrijven kunnen samenwerken
hoe productontwikkelaars om moeten gaan met de jongere generatie
Food Future Event
Wil je als productontwikkelaar meer leren van Bart Jan Veldhuizen? Kom dan naar het Food Future Event op 26 september. Hij geeft samen met productontwikkelaar Loek Veltmans een workshop: Productontwikkeling voor nieuwe generaties, hoe doe je dat?
Luister naar andere podcasts over het Food Future Event:
Alles over R&D in food in je mailbox? VMT besteedt in deze speciale nieuwsbrief aandacht aan de meest vooruitstrevende foodinnovaties, nieuwe ingrediënten, slimme producten, startups, alternatieve eiwitten, kweekvlees, enzovoort.