'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

Wat vraagt de jonge generatie - gen Z - om bij nieuwe producten? Waar moeten productontwikkelaars op letten? Bart Jan Veldhuizen, mede-oprichter van Kitchen Republic, de startup incubator in Amsterdam geeft een workshop op het Food Future Event op 26 september voor productontwikkelaars over dit onderwerp. VMT nam een kijkje in de keuken en sprak met Bart Jan.

"Ik heb niet 1 favoriet. Alle startups die bij ons zijn aangesloten zijn door een selectie heen gegaan. Ik ga zelf vaak af op smaak en of de ondernemer een leuk persoon is. Dat is - zeker als je een community aan het bouwen bent - erg belangrijk." Ondernemers die passie hebben voor bepaalde gebieden binnen ondernemen bijvoorbeeld duurzaamheid of een bepaalde doelgroep, daar hou ik van."

In de podcast noemt Bart Jan het voorbeeld van een Colombiaanse ondernemer die via Italië in Nederland settelde.

Luister hier de podcast:

Van hypes tot samenwerken

Bart Jan vertelt:

  • hoe hij op het idee voor Kitchen Republic kwam
  • hoe hij alles van voedselveiligheid moest leren
  • dat hij voorzichtig is met hypes rond vleesvervangers en flitsbezorgers
  • waar in de markt hij groei ziet
  • hoe startups en grote bedrijven kunnen samenwerken
  • hoe productontwikkelaars om moeten gaan met de jongere generatie

Food Future Event

Wil je als productontwikkelaar meer leren van Bart Jan Veldhuizen? Kom dan naar het Food Future Event op 26 september. Hij geeft samen met productontwikkelaar Loek Veltmans een workshop: Productontwikkeling voor nieuwe generaties, hoe doe je dat?

Luister naar andere podcasts over het Food Future Event:

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. No Fairytales ontwikkelt volkoren groentetortilla: 'Het was een hele klus om het niet droog of klef te krijgen'
  2. Productinnovaties augustus: Tony's Lil'Bits chocoladeballen en plantaardige Droomboter van cacaoboter
  3. Meelworm goedgekeurd als novel food. Wat is de volgende stap voor producent Ynsect?
  4. Food Future Event: Hoe vliegen andere productontwikkelaars herformulering aan?
  5. Belgische startup wil met alcoholvrije distillaten alternatief bieden voor 'mierzoete' drankjes
  6. Startup maakt visvervangers 'in het hol van de vis': 'Structuur en smaak zijn het lastigst'
  7. Aan de slag met suikerreductie? Deze collectie laat zien wat de mogelijkheden zijn
  8. Nieuwe vleesvervangers ontwikkelen? 'Snelheid is ontzettend belangrijk'
  9. Startup Enough haalt investering op voor uitbreiding Nederlandse productie mycoproteïne
  10. Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score
  1. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  2. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)
  3. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  4. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  5. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  6. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  7. Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
  8. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  9. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
  10. NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food