Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is

Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is

Eind juli werd Seasogood -producent van een plantaardig alternatief voor tonijn - onverwacht failliet verklaard. De startup kijkt of een doorstart mogelijk is.

Oprichters Dennis Favier en Pieter Muntendam ontwikkelden een plantaardig alternatief voor tonijn in blik op basis van sojabonen, zeewier, algen en bessen. Tegen VMT vertelden ze in 2021 dat ze de ‘vegan visspecialist’ wilden worden.

Ze zagen een gat in de markt van visvervangers: De Vegetarische Slager heeft een plantaardige tonijnsalade. In diepvries zijn er vissticks, in koelvers hebben plantaardige merken die vleesvervangers maken ook een visalternatief. Muntendam en Favier zagen echter dat er nog geen merk was dat zich alleen richt op plantaardige alternatieven voor vis. Dat gat wilden zij vullen. Sinds dit verhaal haakte Michael Luesink, oprichter van Boon aan.

Gebrek aan financiële middelen

RTL Nieuws meldde dat eind 2022 de zaken nog goed leken te gaan. Het product kwam op de schappen van Albert Heijn, in de maaltijdboxen van Hello Fresh en bij cateraar Appèl. Het verhaal over de plantaardige tonijn in blik wist echter niet alle investeerders te overtuigen. In maart wilde Seasogood via de MKB-beurs NPEX geld ophalen met de uitgifte van een obligatielening.

"Het bedrijf had aanvullende financiële middelen nodig, die er niet waren", meldt een woordvoerder van advocatenkantoor WatsonLaw – dat tot curator is benoemd – tegen RTL Nieuws. "Daarom heeft het zelf faillissement aangevraagd."

Mogelijke doorstart

Favier meldt tegen VMT dat op dit moment wordt gewerkt aan een mogelijke doorstart. “In welke vorm en met welke partijen kan ik op dit moment nog niets over zeggen.”

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.