Abonneren
voedselveiligheid
wetgeving
r&d
duurzaam
technologie
economie
marketing
foodtrends
belgie
voeding & gezondheid
mensen
Product & Bedrijfsnieuws
Nieuwsbrieven
Magazine
Events
Vacatures
  • Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
    • voedselveiligheid
    • wetgeving
    • r&d
    • duurzaam
    • technologie
    • economie
    • Meer thema's...
      • marketing
      • foodtrends
      • belgie
      • voeding & gezondheid
      • mensen
      • Product & Bedrijfsnieuws

    Alles over Vis

    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    Onderzoek: kansen voor een sterk verdienmodel met 'lokale'...

    Nederlanders willen wel veel betalen voor geïmporteerde vis, maar de 'eigen' lokaal gevangen vis uit de Noordzee, gaat vooral voor lagere prijzen de...
    Onderzoek: kansen voor een sterk verdienmodel met 'lokale'...
    NieuwsIngrediënt & Product

    Vivera zwemt tegen stroom in met plantaardige zalmfilet

    Plantaardige producent Vivera introduceert een plantaardige zalmfilet. Hiermee wil de producent een alternatief bieden voor vis. “De filet heeft een...
    Vivera zwemt tegen stroom in met plantaardige zalmfilet
    ArtikelIngrediënt & Product

    Aanbod in plantaardige alternatieven voor vis groeit, vooral tonijn...

    Op de Anuga eind vorig jaar waren veel stands waar plantaardige alternatieven voor vis en andere zeedieren zoals krab en garnaal te proeven waren. De...
    Aanbod in plantaardige alternatieven voor vis groeit, vooral tonijn...
    NieuwsAlgemeen

    Colruyt Group start met bouw ‘Zeeboerderij Westdiep’

    Samen met zijn Belgische partners ontwikkelt Colruyt Group met de eerste commerciële zeeboerderij voor het kweken van mosselen in België.
    Colruyt Group start met bouw ‘Zeeboerderij Westdiep’
    NieuwsDuurzaamheid & MVO

    Seafarm krijgt eerste ASC-certificering ter wereld voor platvis

    Het ASC heeft de Nederlandse tarbotkweker Seafarm als eerste ter wereld gecertificeerd voor platvis. Het bedrijf uit Zeeland toont met deze...
    Seafarm krijgt eerste ASC-certificering ter wereld voor platvis
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Diepgaand onderzoek naar botulisme levert interessante inzichten op

    Autoriteiten in Denemarken deden onderzoek naar tien gevallen van botulisme in het eerste kwartaal van 2021. In de voorgaande twee jaren waren er in...
    Diepgaand onderzoek naar botulisme levert interessante inzichten op
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Pandemie zorgt voor halvering voedseluitbraken in Europa

    In 2020 werden er in Europa zo’n 3.100 voedseluitbraken gemeld. Dat is een halvering in vergelijking met de jaren 2018 en 2019. Salmonella had met...
    Pandemie zorgt voor halvering voedseluitbraken in Europa
    ArtikelDuurzaamheid & MVO

    'Grote voedingsbedrijven jutten we op voor commitment 100 procent...

    Vis verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten is al voor ongeveer 80 procent duurzaam. In de foodservice is dat met enkele procenten nog lang niet...
    'Grote voedingsbedrijven jutten we op voor commitment 100 procent...
    NieuwsDuurzaamheid & MVO

    CBL en FNLI willen vraag en aanbod duurzaam dierlijk vergroten

    Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) lanceren samen met andere partijen het...
    CBL en FNLI willen vraag en aanbod duurzaam dierlijk vergroten
    NieuwsEconomie & Bedrijven

    Visverwerker Foppen Seafood in handen van Hilton Food Group

    Hilton Food Group kondigt de overname van Foppen Seafood aan. De overname volgt op een recente overname van Dalco en Fairfax Meadow.
    Visverwerker Foppen Seafood in handen van Hilton Food Group
    VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen