VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

Vanaf volgend jaar moeten beursgenoteerde ondernemingen voldoen aan de CSRD-wetgeving. Hoewel dit voor kleinere bedrijven misschien 'ver van het bed' lijkt, heeft deze wetgeving vanaf volgend jaar gevolgen voor alle ondernemingen van klein tot groot. Tijdens de VMT webinar op 6 september vertelt chocoladeproducent Tony's Chocolonely hoe zij omgaan met deze aankomende wetgeving.

Vanaf 2024 moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dit schrijft de CSRD-wetgeving voor. Maar ook MKB-bedrijven kunnen niet achterover leunen. Retailers zullen hun leveranciers vragen om informatie. Dus hoewel MKB-bedrijven zelf nog niet hoeven te rapporteren, moeten ze wel voorbereid zijn op vragen.

Tony’s Chocolonely en CSRD-wetgeving

Tijdens de VMT webinar op woensdagochtend 6 september vertelt Tony’s Chocolonely hoe de chocoladeproducent omgaat met deze aankomende wetgeving. Hoe implementeert het bedrijf deze wetgeving? Wat werkt en wat werkte niet bij de implementatie van deze nieuwe wetgeving? Hoe zorgt de chocoladeproducent voor de juiste en betrouwbare data? En hoe trekken ze de juiste conclusies uit deze data? Cole Zondagh, financial accounting reporting expert bij Tony’s Chocolonely, geeft antwoord op deze en meer vragen tijdens deze webinar. Ook geeft Zondagh tips, tricks en praktische voorbeelden.

Overige sprekers

Naast Tony’s Chocolonely vertellen twee andere sprekers tijdens de webinar meer over het onderwerp. Allereerst vertelt Rob Morren, sector banker food bij de ABN Amro, meer over het veranderende voedsellandschap door deze aankomende CSRD-wetgeving. Hoe kijken banken naar duurzaamheidswetgeving en welke invloed heeft dit voor voedingsmiddelenbedrijven voor het krijgen van een verzekering of lening? Daarnaast vertelt Annie Alting, sustainability consultant bij Factor Delta, meer over de praktische kant van de CSRD-wetgeving. Hoe bereid je je goed voor? Hoe zorg je als producent dat je niet alleen vinkjes zet maar duurzaamheid in de voedselveiligheidscultuur incorporeert? En hoe pak je dit nu het beste aan? Alting geeft praktische tips en handvatten.

Aanmelden

Ook bezig met dit onderwerp? Meld je dan nu aan.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

  1. Functionaliteit aspergevezels verbeteren? Nat malen helpt, zeggen onderzoekers
  2. 09-11-2023 |  Brede kijk op oliën en vetten in (dier)voeding
  3. Hoe een bonenboer, een traditionele kaasfabrikant en een vegan kaasproducent samenwerken
  4. Voedselverspilling tegengaan? Deze collectie laat zien wat er mogelijk is
  5. IJsjes energiezuinig bewaren? Unilever gebruikt AI om voorraad te bepalen
  6. Soja van ontbost gebied in voedsel? Albert Heijn en Jumbo starten onderzoek naar leverancier
  7. 'Foodproducenten moeten niet sturen op maximale schaalbaarheid,' zegt expert regeneratieve landbouw
  8. Europese Commissie wil voedingsindustrie dwingen verspilling aan te pakken
  9. Belgische bierfamilie mag Tony's Chocolonely overnemen
  10. Rijst hersorteren betekent verduurzamen: 'We hebben de helft minder afval'
  1. 'Fabrikanten en supermarkten formuleren duurzaamheidsclaims te positief'
  2. Wakker Dier start lange campagne tegen vleesverkoop
  3. De energiebesparingsplicht zorgt voor kopzorgen, zegt FME
  4. Albert Heijn en Tony's Chocolonely willen meer traceerbare chocolade. 'Met alleen certificering bereiken we onze doelen niet'
  5. Tetrapak breidt recyclingcapaciteit drankkartons uit
  6. Amerika kan aan het kweekvlees: Good Meat en Upside Foods krijgen goedkeuring voor verkoop
  7. Analyse: biologische boterham wordt uiteindelijk goed belegd
  8. Sunt gaat ook bananen uit retail verwerken: 'Het is complexer dan de havens, maar we gaan ervoor'
  9. FNLI teleurgesteld over uitblijven Landbouwakkoord 
  10. Innocent pronkt met fabriek Europoort: 'controle over iedere stap in het energieproces'