VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

VMT Webinar: Zo bereidt Tony's Chocolonely zich voor op de CSRD-wetgeving

Vanaf volgend jaar moeten beursgenoteerde ondernemingen voldoen aan de CSRD-wetgeving. Hoewel dit voor kleinere bedrijven misschien 'ver van het bed' lijkt, heeft deze wetgeving vanaf volgend jaar gevolgen voor alle ondernemingen van klein tot groot. Tijdens de VMT webinar op 6 september vertelt chocoladeproducent Tony's Chocolonely hoe zij omgaan met deze aankomende wetgeving.

Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug

Vanaf 2024 moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dit schrijft de CSRD-wetgeving voor. Maar ook MKB-bedrijven kunnen niet achterover leunen. Retailers zullen hun leveranciers vragen om informatie. Dus hoewel MKB-bedrijven zelf nog niet hoeven te rapporteren, moeten ze wel voorbereid zijn op vragen.

Tony’s Chocolonely en CSRD-wetgeving

Tijdens de VMT webinar op woensdagochtend 6 september vertelt Tony’s Chocolonely hoe de chocoladeproducent omgaat met deze aankomende wetgeving. Hoe implementeert het bedrijf deze wetgeving? Wat werkt en wat werkte niet bij de implementatie van deze nieuwe wetgeving? Hoe zorgt de chocoladeproducent voor de juiste en betrouwbare data? En hoe trekken ze de juiste conclusies uit deze data? Cole Zondagh, financial accounting reporting expert bij Tony’s Chocolonely, geeft antwoord op deze en meer vragen tijdens deze webinar. Ook geeft Zondagh tips, tricks en praktische voorbeelden.

Overige sprekers

Naast Tony’s Chocolonely vertellen twee andere sprekers tijdens de webinar meer over het onderwerp. Allereerst vertelt Rob Morren, sector banker food bij de ABN Amro, meer over het veranderende voedsellandschap door deze aankomende CSRD-wetgeving. Hoe kijken banken naar duurzaamheidswetgeving en welke invloed heeft dit voor voedingsmiddelenbedrijven voor het krijgen van een verzekering of lening? Daarnaast vertelt Annie Alting, sustainability consultant bij Factor Delta, meer over de praktische kant van de CSRD-wetgeving. Hoe bereid je je goed voor? Hoe zorg je als producent dat je niet alleen vinkjes zet maar duurzaamheid in de voedselveiligheidscultuur incorporeert? En hoe pak je dit nu het beste aan? Alting geeft praktische tips en handvatten.

Dit webinar is al geweest. Kijk het hier terug

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesTips van een ex-auditor aan QA: 'Je hoeft niet alles zelf te doen'
  2. Aan de slag met suikerreductie? Deze collectie laat zien wat de mogelijkheden zijn
  3. Functionaliteit aspergevezels verbeteren? Nat malen helpt, zeggen onderzoekers
  4. Nieuwe vleesvervangers ontwikkelen? 'Snelheid is ontzettend belangrijk'
  5. In een langjarige uitbraak van listeriose werden 19 mensen ziek
  6. Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is
  7. Startup Enough haalt investering op voor uitbreiding Nederlandse productie mycoproteïne
  8. EHEDG: 'verbied niet álle PFAS-stoffen in machines en processing equipment'
  9. Voeding importeren naar de VS? Handleiding Amerikaanse invoereisen is aangepast
  10. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  1. Tip van jouw advocaat: Bij kortingsacties met uitzonderingen is 'Check de voorwaarden' onvoldoende
  2. Botulisme komt ook bij paarden voor (update)
  3. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)
  4. Chocoladeletters en pepernoten dit jaar 'peperduur': 'Anders kan het licht uit'
  5. Recall van kaneelpoeder met pathogenen wegens minstens dertig zieken (update)
  6. Producenten onderschatten impact CSRD wetgeving: 'Het wordt een licence to operate'
  7. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  8. Slush-ijsdrank maakte kinderen ziek
  9. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  10. Voor abonneesStappenplan: doe deze checks op contaminatie van je grondstoffen als productieketen is verstoord