Struggle met etikettering? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten

Struggle met etikettering? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten
Tijdens het Food Law Event op dinsdag 6 juni vertellen Ellis van Diermen en Marieke Lugt meer over wat er wel en niet mag op gebied van etikettering

Etikettering is een belangrijk onderdeel bij het produceren van levensmiddelen. Echter wat wel en niet is toegestaan bij etikettering kan onduidelijk zijn voor producenten. Wat komt er allemaal kijken bij het maken en aanpassen van een etiket? Hoe zorg je dat de front-of-pack informatie overeenkomt met de achterkant van je verpakking? Tijdens het Food Law Event op 6 juni geven Ellis van Diermen (Précon Consulting Group) en Marieke Lugt (Lugt Food Law) een masterclass etikettering.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni bij Innstyle in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals Farm to Fork, de ISO norm plantaardig, misleiding, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Aanpassen etikettering

Door eerdere crises zoals de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne moesten producenten adequaat optreden. Niet beschikbare ingrediënten moesten vervangen worden en etiketten moesten zo snel mogelijk aangepast worden. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het maken en aanpassen van een etiket? Ellis van Diermen (consultant bij Précon Consulting Group) en Marieke Lugt (Lugt Food Law) duiken tijdens deze sessie in het onderwerp etikettering.

Voorkant versus achterkant etikettering

Wat zijn bijvoorbeeld de meest gestelde vragen waar voedingsproducenten tegenaan lopen en hoe ga je hiermee om? Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je meertalige etiketten op orde zijn? Wat zijn de regels voor een booklet-etiket? En hoe zorg je dat je front-of-pack informatie overeenkomt met de informatie op de achterkant van de verpakking? Aan de hand van praktische voorbeelden leggen Ellis van Diermen en Marieke Lugt uit hoe je hier het beste mee om kunt gaan en waar je op moet letten.

Sprekers

Deze sessie bevat twee sprekers. Allereerst Ellis van Diermen, consultant bij Précon Consulting Group. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ellis van Diermen.

etikettering

De tweede spreker is Marieke Lugt, eigenaar van Lugt Food Law. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marieke Lugt.

etikettering

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Food Law Event
Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

  1. Wat is de definitie van 'plantaardig'? Nieuwe norm moet duidelijkheid geven
  2. Zembla: wetenschappers voerden 'misleidende' lobby voor gentech-voedsel
  3. Groene claim maken? Let op, AFM gaat strenger controleren
  4. Bioplastics een duurzaam alternatief? Dit zijn de nieuwe voorstellen onder Actieplan Circulaire Economie
  5. Niet naleven regels statiegeld leidt tot dwangsom voor Heineken
  6. Producenten reageren op krimpflatie: 'De conclusie 'dat doen ze stiekem' is volstrekt onterecht'
  7. Zo voorkom je misleiding bij duurzaamheidsclaims: gouden tips van experts
  8. Is plantaardige melk limonade? Wederom discussie rondom belastinginvoering
  9. Foodwatch: 'We worden nog steeds dagelijks geconfronteerd met misleiding' (podcast)
  10. Afschaffing btw groente en fruit aan zijden draadje? Onderzoek laat kabinet twijfelen
  1. NVWA: 'Allergeneninformatie moet beter bij horeca, supermarkt en bakker'
  2. 10 belangrijke wettelijke aandachtspunten voor startups in de foodsector
  3. Einde aan misleidende duurzaamheidsclaims? Deze gids en checklist moeten duidelijkheid geven
  4. Statiegeldsysteem voor blikjes gaat van start
  5. Tip van jouw advocaat: Een zwaluw maakt nog geen zomer. Een grutto maakt wel een milieuclaim.
  6. Geen EU-merkinschrijving als er 'fucking' in het merk staat
  7. Oprichter Picnic reageert op beschuldiging overtreden wet: 'Er wordt een spel gespeeld met etikettering in Europa'
  8. Verordening 1169/2011 'op de schop': dit betekent het voor de voedingsindustrie
  9. Europese Commissie doet voorstel voor aanpakken misleidende milieuclaims
  10. Verleiden of misleiden met voedingsclaims: waar regelgeving en marketing botsen