
Wat zijn de criteria in de NAPV per productcategorie? Hoe gaan producenten als Iglo, Vandemoortele, Van Geloven en NS Retail om met de implementatie...
Wat zijn de criteria in de NAPV per productcategorie? Hoe gaan producenten als Iglo, Vandemoortele, Van Geloven en NS Retail om met de implementatie...
Etikettering is een belangrijk onderdeel bij het produceren van levensmiddelen. Echter wat wel en niet is toegestaan bij etikettering kan onduidelijk...
Als nieuwe startup in de voedingsindustrie komt er veel op je af. Hoe ga je als startup om met voedselveiligheid en houdbaarheid? Welke wetgeving is...
Er wordt al langere tijd gesproken over de Farm to Fork strategie vanuit Europa. Maar wat is de huidige status van deze strategie? Wat komt er op de...
Nu we te maken hebben met inflatie komt ‘krimpflatie’ steeds vaker voor, stellen Foodwatch en de Consumentenbond. Producenten stoppen hierbij minder...
De Nederlandse Wet Verantwoord en Duurzaam Internationaal Ondernemen (de “WVDIO”) en de Europese Corporate Sustainability Due Diligence Directive (de...
Verschillende professoren, beroepsverenigingen en experts roepen het ministerie van VWS op om te wachten met de invoering van de Nutri-Score. De...
Een producent van biologische zuigelingenvoeding heeft een boete opgelegd gekregen van de NVWA vanwege misleidende etiketinformatie. De producent is...
Producenten van gecultiveerd vlees kiezen vaak voor een eerste marktintroductie in Singapore en dan in de Verenigde Staten. Is deze keuze...
De NVWA publiceerde in april 2020 de eerste versie van het Handboek Regelgeving voeding voor specifieke groepen. Eind vorig jaar publiceerde de...