Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'

Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
Tijdens het Food Law Event vertelt Isabelle Rollier van de Europese Commissie over de laatste stand van zaken rondom de Farm to Fork strategie

Er wordt al langere tijd gesproken over de Farm to Fork strategie vanuit Europa. Maar wat is de huidige status van deze strategie? Wat komt er op de voedingsindustrie af? En hoe kunnen producenten hiermee omgaan? Isabelle Rollier, onderdeel van het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, vertelt over de laatste stand van zaken tijdens het Food Law Event.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Stand van zaken Farm to Fork

De Farm to Fork strategie is al langere tijd een veelbesproken onderwerp binnen de voedingsmiddelenwetgeving. Want hoe gaat de invulling van deze strategie er precies uitzien? Wat is de huidige stand van zaken? En wat kunnen we de komende tijd nog verwachten op het gebied van deze strategie? Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. Zij geeft tijdens het Food Law Event een overzicht van de laatste stand van zaken rondom de Europese strategie.

Europees duurzaam voedselsysteem

Isabelle Rollier zal overzichtelijk bepaalde onderwerpen rondom de strategie behandelen. Wat is het laatste nieuws rondom de EU Code of Conduct on responsible food business and marketing practices? Er is daarnaast een nieuwe raamwerkwetgeving onderweg omtrent een Europees duurzaam voedselsysteem. Wat kunnen voedselproducenten verwachten? Wat betekent dit voor producenten? En wat is er tot slot nieuw op het vlak van voedselverspilling? “De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent, voor onze planeet én voor onze kinderen”, zegt Rollier over het belang van de strategie.

Spreker

Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. In haar rol is ze nauw betrokken bij de opzet en implementatie van de Farm to Fork strategie. Bekijk het LinkedIn profiel van Isabelle Rollier.

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Food Law Event
Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

  1. Is krimpflatie misleiding? 'Producenten moeten transparanter zijn'
  2. Importcontroles: dit zijn aandachtspunten voor levensmiddelenproducenten en importeurs
  3. Startup Upfront start verkoop bij Albert Heijn: 'In supermarkten vindt meeste misleiding plaats'
  4. Oproep aan VWS: 'Nutri-Score eerst aanpassen, dan invoeren'
  5. Onderzoekers: 'Voor 30% van de consumenten leidt Nutri-Score mogelijk niet tot gezondere keuzes'
  6. Pas op met duurzaamheidsclaims: vanaf nu aangescherpte regels
  7. Peel-off labels op voedingsmiddelen: toegestaan of toch niet?
  8. NVWA: Picnic overtreedt wet door leveren A-merken uit Duitsland
  9. Zo minimaliseer je het risico op kruisbesmetting van allergenen in grondstoffen: tips vanuit de industrie
  10. On Topic: dit zijn de NAPV-criteria per productgroep
  1. Eyeopener voor producenten zuigelingenvoeding: rechter ziet 'groeimelk' als gezondheidsclaim
  2. Let op bij etikettering zonnebloemolie: versoepelde korte termijn afspraken vervallen per 1 januari
  3. Dit zijn de wijzigingen in de samenstellingsvoorschriften voor gewichtsbeheersingsproducten
  4. On Topic Nutri-Score: belangrijkste informatie van A tot E op een rij
  5. Tip van jouw advocaat: Smaken verschillen, maar een boete van de ACM is bitter
  6. Dit gebeurde er in 2022 in wetgeving in de voedingsindustrie
  7. Zo zit het met de benaming van gecultiveerd vlees in vier EU lidstaten met veel vleeseters
  8. Handig overzicht: deze artikelen helpen je bij levensmiddelenwetgeving
  9. Ice Tea van Jumbo 'meest misleidende product van 2022': 'In april 2023 ligt nieuwe verpakking in de schappen'
  10. Update NVWA Handboek Regelgeving: 5 belangrijkste wijzigingen