Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'

Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
Tijdens het Food Law Event vertelt Isabelle Rollier van de Europese Commissie over de laatste stand van zaken rondom de Farm to Fork strategie

Er wordt al langere tijd gesproken over de Farm to Fork strategie vanuit Europa. Maar wat is de huidige status van deze strategie? Wat komt er op de voedingsindustrie af? En hoe kunnen producenten hiermee omgaan? Isabelle Rollier, onderdeel van het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, vertelt over de laatste stand van zaken tijdens het Food Law Event.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Actuele onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 6 juni. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals de ISO norm plantaardig, veranderingen in Verordening 1169/2011, duurzame verpakkingen, contaminanten, NVWA Handboek additieven, duurzaamheidsclaims, novel foods, etikettering, due diligence en allergenen.

Stand van zaken Farm to Fork

De Farm to Fork strategie is al langere tijd een veelbesproken onderwerp binnen de voedingsmiddelenwetgeving. Want hoe gaat de invulling van deze strategie er precies uitzien? Wat is de huidige stand van zaken? En wat kunnen we de komende tijd nog verwachten op het gebied van deze strategie? Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. Zij geeft tijdens het Food Law Event een overzicht van de laatste stand van zaken rondom de Europese strategie.

Europees duurzaam voedselsysteem

Isabelle Rollier zal overzichtelijk bepaalde onderwerpen rondom de strategie behandelen. Wat is het laatste nieuws rondom de EU Code of Conduct on responsible food business and marketing practices? Er is daarnaast een nieuwe raamwerkwetgeving onderweg omtrent een Europees duurzaam voedselsysteem. Wat kunnen voedselproducenten verwachten? Wat betekent dit voor producenten? En wat is er tot slot nieuw op het vlak van voedselverspilling? “De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent, voor onze planeet én voor onze kinderen”, zegt Rollier over het belang van de strategie.

Spreker

Isabelle Rollier is policy officer in het Farm to Fork team bij de Europese Commissie, DG Health and Food Safety. In haar rol is ze nauw betrokken bij de opzet en implementatie van de Farm to Fork strategie. Bekijk het LinkedIn profiel van Isabelle Rollier.

Bekijk hier het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Beeld: Shutterstock

Waar rook is, is vuur? Producenten reageren op afschaffing rookaroma's

De Europese Commissie verbiedt het gebruik van bepaalde rookaroma's in voedingsmiddelen. Waar fabrikanten twee tot vijf jaar de tijd krijgen om...

Beeld: Shutterstock

Gepuzzel met additievenverordening? Zo kun je er het beste mee omgaan

ANALYSE - Is een additief toegestaan voor een product? En welke hoeveelheid van het additief mag je gebruiken? De zoektocht naar de antwoorden op...

Beeld: Shutterstock

Nationale taaleis 1169/2011: in hoeverre is dit een obstakel voor...

Eind vorig jaar deed onderzoeksbureau Ecorys onderzoek naar territoriale leveringsbeperkingen (TLB's). Hieruit blijkt dat de nationale taaleis op...

Beeld: Shutterstock

Kan een suikertaks werken? Onderzoek laat zien van wel

Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is 'zeer effectief' en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling...

Beeld: Schouten Europe

R&D'ers over impact Nutri-Score: 'Je wordt haast gedwongen om aan...

Per 1 januari dit jaar is het - na jarenlange discussie - Nederlandse voedselproducenten toegestaan om de Nutri-Score op de verpakking te vermelden....

Beeld: Shutterstock

NIS2 geldt ook voor voedingsproducenten: 'Onderschat deze...

De nieuwe Europese cybersecuritywetgeving NIS2 gaat tweede helft dit jaar in. Voedselproducenten vallen nu ook onder deze richtlijn en dit heeft...

Beeld: Shutterstock

Nieuwe Europese ontbossingswetgeving: 10 belangrijke vragen en...

Vanaf eind dit jaar geldt de Europese ontbossingswet (EUDR) voor grote bedrijven. Half 2025 geldt deze ook voor MKB-bedrijven. Maar wat houdt de...

Beeld: Shutterstock

Consumentenbond over Nutri-Score: 'Producenten moeten het logo niet...

De Nutri-Score is inmiddels in Nederland het goedgekeurde voedselkeuzelogo. Vanuit de voedingsindustrie klinken zowel positieve als negatieve...