Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder

Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder

Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit overzicht een reeks VMT On Topic artikelen met tips voor het beheersen van de meest voorkomende pathogenen.

Het garanderen en optimaliseren van voedselveiligheid en kwaliteit is een belangrijke taak van kwaliteitsmanagers. Ook het voorkomen van pathogenen is daar een onderdeel van. Hieronder zeven artikelen over pathogenen die belangrijk zijn voor iedere kwaliteitsmanager. 

Bacillus cereus

Campylobacter

Clostridium botulinum

Escherichia coli

Salmonella

Staphylococcus areus

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Lidl zet peulvruchten in de spotlight om eiwittransitie te bevorderen
  2. De Veldfabriek start haverdrankproductie: 'We zijn binnen de duurzame tak de meest verantwoorde'
  3. Pre-diabetes? Gedroogde witlofwortel verbetert insulinegevoeligheid, blijkt uit onderzoek
  4. Startup maakt koffie van paddenstoelen: 'Het vinden van de juiste smaakbalans was lastig'
  5. Voor abonneesAcht zieken door zelf ingemaakte nopales: risico's van thuisconservering
  6. Voor abonneesSalmonella-uitbraak na festival in Spanje: 162 zieken
  7. Yespers verwerkt hele appel in nieuwe fabriek, maar duurzaam concept vereist ander soort klant
  8. Cacao gillend duur: Europese fabrieken verwerken weer minder bonen
  9. 8 belangrijke resultaten uit het NVWA-toezicht in 2024
  10. Voor abonneesThuishygiëne belangrijk bij voorkomen van campylobacter-infecties
  1. EFSA uit zorgen over gebruik venkelproducten, met name bij baby's en jonge kinderen
  2. Voor abonneesTegen deze 7 bottlenecks lopen R&D'ers aan in de 'wetgevingsjungle'
  3. Voor abonnees'Er zit licht tussen de normen en de interpretatie, dat is een vervelende discussie'
  4. Voor abonneesHalal-certificering: dit zijn de do's en don'ts (video)
  5. Huismerktest: Zo scoren supermarkten in vegan
  6. Voor abonneesDerde uitbraak van hepatitis A in 2 jaar
  7. Productontwikkeling bij Bieze Food Group: van suikerreductie tot 'plantificering'
  8. Voor abonneesVerfpigment in schoollunch: ruim 200 Chinese kleuters ziek door loodvergiftiging
  9. NVWA waarschuwt opnieuw voor gevaarlijke afslankmiddelen
  10. Voor abonneesDit moet een productontwikkelaar weten over trademarketing: 'Snap de dynamiek van een categorie'