Abonneren
voedselveiligheid
wetgeving
r&d
duurzaam
technologie
economie
marketing
foodtrends
belgie
voeding & gezondheid
mensen
Product & Bedrijfsnieuws
Nieuwsbrieven
Magazine
Events
Vacatures
  • Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
    • voedselveiligheid
    • wetgeving
    • r&d
    • duurzaam
    • technologie
    • economie
    • Meer thema's...
      • marketing
      • foodtrends
      • belgie
      • voeding & gezondheid
      • mensen
      • Product & Bedrijfsnieuws

    Alles over Campylobacter

    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Nieuw voedsel zorgt voor nieuwe risico’s op pathogenen

    U kent ze wel: Salmonella, Listeria of Campylobacter. Zogenaamde pathogenen: micro-organismen die je ziek maken. Sommige pathogenen ‘wonen’ in een...
    Nieuw voedsel zorgt voor nieuwe risico’s op pathogenen
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    De winterpiek van Campylobacter wordt veroorzaakt door vleesfondue en...

    Het was al bekend dat de meeste infecties met Campylobacter plaatsvinden in de zomer. Er blijkt echter stelselmatig enkele dagen na Kerstmis en...
    De winterpiek van Campylobacter wordt veroorzaakt door vleesfondue en...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Pandemie zorgt voor halvering voedseluitbraken in Europa

    In 2020 werden er in Europa zo’n 3.100 voedseluitbraken gemeld. Dat is een halvering in vergelijking met de jaren 2018 en 2019. Salmonella had met...
    Pandemie zorgt voor halvering voedseluitbraken in Europa
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Drie keer uitbraak in Zweden: onverwacht Salmonella, histamine en...

    De autoriteiten in Zweden waren in de maanden augustus en september 2021 volop in het nieuws.
    Drie keer uitbraak in Zweden: onverwacht Salmonella, histamine en...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    NVWA: Minder voedselgerelateerde ziekte-uitbraken in 2020 door...

    De NVWA en de GGD kregen vorig jaar veel minder meldingen van voedselgerelateerde infecties dan in 2019. Het lagere aantal infecties is...
    NVWA: Minder voedselgerelateerde ziekte-uitbraken in 2020 door...
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    NEN-norm in de maak voor challenge testen voor micro-organismen

    Nederland is nauw betrokken bij het opstellen van een internationale normenreeks over ‘challenge testen’. Het gaat dan over micro-organismen in de...
    NEN-norm in de maak voor challenge testen voor micro-organismen
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    6 ernstige en langdurige complicaties door voedselinfecties op een rij

    Veel mensen denken dat als ze iets verkeerds hebben gegeten, ze een dag of twee doorbrengen op de WC en in bed, maar dat ze daarna hun leven weer...
    6 ernstige en langdurige complicaties door voedselinfecties op een rij
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    On Topic: Wat betekent Campylobacter voor de voedselveiligheid?

    Wat is het gevaar voor voedselveiligheid van de Campylobacter-bacterie? Waar komt de bacterie voor in de voedingsmiddelenindustrie en hoe ziek kun je...
    On Topic: Wat betekent Campylobacter voor de voedselveiligheid?
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    Kinderen besmet met Campylobacter na drinken rauwe melk

    In maart 2021 werden bijna twintig kinderen in Noorwegen geïnfecteerd met Campylobacter jejuni na het drinken van besmette rauwe melk. De kinderen...
    Kinderen besmet met Campylobacter na drinken rauwe melk
    ArtikelVoedselveiligheid & Kwaliteit

    In de keuken treedt snel kruisbesmetting met Campylobacter op

    In veel onderzoeken naar kruisbesmetting door met Campylobacter besmette rauwe kip, bleek dat het ondoordacht hanteren van kip kan leiden tot...
    In de keuken treedt snel kruisbesmetting met Campylobacter op
    VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen