DNA-sequencing pathogenen handig voor producent: een overzicht
In de voedingsindustrie is het nauwkeurig traceren van bacteriële contaminatie cruciaal voor het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit....
In de voedingsindustrie is het nauwkeurig traceren van bacteriële contaminatie cruciaal voor het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit....
In Yokohama nabij Tokio zijn 130 mensen ziek geworden na het eten van traditionele gegrilde palinggerechten.
Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit...
Rauwmelkse geitenkaas uit Frankrijk maakte tot nu toe 136 mensen ziek. In het product is het enteropathogeen Yersinia enterocolitica aangetroffen....
Onderzoekers hebben een microchip ontwikkeld die snel en effectief door voedsel overgedragen ziekteverwekkers detecteert. Deze innovatie belooft de...
Een man die op een melkveebedrijf in het noordoosten van Colorado werkt, is de vierde mens in de Verenigde Staten die dit jaar positief test op...
Tussen 2012 en 2024 veroorzaakte Listeria monocytogenes 73 infecties en veertien doden in zeven landen, vooral door visproducten. Ondanks uitgebreide...
Nieuwe uitbraken van botulisme op verschillende plekken in de wereld maken veel mensen ziek. 120 zieken in Moskou, een man ziek in Australië én een...
In Denemarken is een nieuwe salmonella-uitbraak met 43 patiënten aan de gang.
In de Verenigde Staten zijn tot nu toe 381 mensen bevestigd als patiënt bij twee salmonella-uitbraken die verband houden met de consumptie van verse...