
Zoals de meeste lezers van de themanieuwsbrief Voedselveiligheid wel weten, is het niet makkelijk om vast te stellen waardoor personen een...
Zoals de meeste lezers van de themanieuwsbrief Voedselveiligheid wel weten, is het niet makkelijk om vast te stellen waardoor personen een...
Gezondheidsautoriteiten in Groot-Brittannië waarschuwden de bevolking met klem voor halfzachte kaas van het merk Baronet.
In oktober 2022 vond er in de Verenigde Staten een uitbraak van salmonellose plaats. Minstens veertig mensen werden ziek door een infectie met...
In december 2022 verscheen een publicatie in Journal of Food Protection over de veiligheid van verse sla en gemengde verse slamelanges. Onderzoekers...
De Franse overheidsorganisatie Anses deed op verzoek van de Europese overheid onderzoek naar de risico’s van kazen die zijn gemaakt van...
In de Journal of Food Protection verscheen in januari 2023 een publicatie over twee uitbraken in Groot-Brittannië in de zomer van 2021. Beide...
Voedselproducenten die een groot aantal verschillende grondstoffen verwerken, hebben een sleutelrol in het verlagen van de ziektelast van Listeria...
Wageningen Food Safety Research (WFSR) heeft met Birgit Loos een nieuwe algemeen directeur gevonden die graag vragen stelt. Nieuwsgierigheid en de...
In Noorwegen en Denemarken werden minstens 73 mensen ziek door het eten van met norovirus besmette oesters, geteeld in het Noorse Sandefjord. In...
De Zwitserse autoriteiten rapporteerden in januari 2023 over een uitbraak in de zomer van 2022 die was veroorzaakt door met Listeria monocytogenes...