VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Staphylococcus aureus

  • Pathogeen27 dec. 24

    Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder

    Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit overzicht een reeks VMT On Topic artikelen met tips voor het beheersen van de meest voorkomende pathogenen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Staphylococcus aureus13 aug. 24

    Voor abonnees Paling maakt 130 mensen ziek in Japan

    In Yokohama nabij Tokio zijn 130 mensen ziek geworden na het eten van traditionele gegrilde palinggerechten.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Rundvlees29 apr. 24

    Voor abonnees Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU:...

    Hoewel de microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU over het algemeen goed is, worden de hygiënenormen nog vaak overschreden. Dit benadrukt het belang van strikte hygiënemaatregelen gedurende de hele productie- en transportketen om de consument te beschermen tegen potentieel schadelijke bacteriën, zelfs na langdurig transport en opslag.

  • IJs27 nov. 23

    Column Simone Hertzberger: Waarheden kloppen niet meer

    COLUMN - Ongeveer tien jaar geleden was er een uitbraak in de Verenigde Staten door met Listeria besmet consumptie-ijs. Miljoenen aten dit ijs zonder problemen, maar tien mensen werden ziek en drie daarvan overleden.

  • Voedselvergiftiging8 nov. 23

    Bijzondere staphylococcen slaan toe

    Voedselvergiftiging door enterotoxine van staphylococcen ontstaat door eten van voedsel dat verontreinigd is met staphylococcen die enterotoxinen produceren.

  • Voedselveiligheid29 mei 23

    Het is moeilijk om vast te stellen welk levensmiddel ziek maakte

    Zoals de meeste lezers van de themanieuwsbrief Voedselveiligheid wel weten, is het niet makkelijk om vast te stellen waardoor personen een voedselinfectie of voedselvergiftiging opliepen.

  • Nieuwsbrief Voedselveiligheid25 okt. 22

    Spaghetti bolognese velt voetballiefhebbers

    Minstens tachtig mensen, vooral jongeren en kinderen, kregen in augustus 2022 voedselvergiftiging nadat ze in een stadion in Zweden spaghetti bolognese aten.

  • Digital StillCamera
    Nieuwsbrief Voedselveiligheid14 okt. 22

    Glazen potten met eekhoorntjesbrood bevatten toxine

    In augustus 2022 werden een aantal mensen in Spanje ziek na het eten van eekhoorntjesbrood uit glazen potten. Het gaat om paddenstoelen, maar nu niet om een verwisseling met giftige paddenstoelen want deze paddenstoelen, Boletus edulis zijn geclassificeerd als eetbaar en zelfs als bijzonder lekker.

  • Nieuwsbrief Voedselveiligheid6 jul. 22

    Meer dan 100 buschauffeurs kregen een voedselvergiftiging op een...

    In de staat Californië in de Verenigde Staten vond in april 2022 een muziek- en kunstfestival plaats. De bezoekers werden met shuttlebussen van de parkeerterreinen en luchthavens naar het festivalterrein gereden. Meer dan honderd buschauffeurs werden in het tweede festivalweekend ziek. Ongeveer de helft van de zieke chauffeurs kreeg in eerste instantie medische bijstand in ziekenhuizen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid27 sep. 21

    Voor abonnees On Topic: Wees beducht op uitbraken van Staphylococcus aureus

    Veel mensen zijn zelf drager van Staphylococcus aureus. Wat is dan de relatie met voedselveiligheid? Hoe gevaarlijk is deze bacterie en wat zijn de besmettingscijfers in Europa? In dit On Topic-artikel vind je de feiten op een rij.

Meer artikelen

  1. Dit zijn de meest notoire en dodelijke ziekmakers in voedsel
  2. Controle over bacteriën in melk zorgt mogelijk voor langere houdbaarheid
  3. Voor abonneesKinderen ziek in kinderdagverblijf
  4. Voor abonneesBijna 2000 zieke kinderen in de Filipijnen
  5. Voor abonneesGepaneerde kipnuggets in de Verenigde Staten met enterotoxine van Staphylococcen
  1. Vleessector: onderzoek Wakker Dier onbetrouwbaar
  2. Voor abonneesPestosalade velt concours hippique-bezoekers
  3. Voor abonneesDe vijfsecondenregel blijkt waar
  4. Bacteriële toxines onder de loep
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen