Dit zijn de top 6 podcasts van 2023:
FreshRecruitment
VMT sprak het afgelopen jaar met vele kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars en fooddesigners. Een aantal van deze gesprekken zijn uitgewerkt in een reeks podcasts. Reden voor de redactie om de top 6 podcasts van 2023 op een rij te zetten.
Dit zijn de top 6 podcasts van 2023:
FreshRecruitment
VOMAR
FreshRecruitment
Zwanenberg Oss
Onderweg met de auto of de trein en ondertussen meer leren over R&D in food of voedselveiligheid en kwaliteit? Dan zijn podcasts een handige manier daarvoor. VMT zet interessante en leerzame podcastkanalen over foodproductie op een rij.
Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je tegen ingesleten gewoonten of zaken aan die iedere QA'er doet rillen. Hoe stel jij je dan op? Hoe ga jij de cultuur veranderen? In dit artikel delen QA'ers en andere experts hun ervaringen.
Heel veel voedingsmiddelen die keurig aan alle levensmiddelenwetgeving voldoen zijn toch niet integer. Dat stelt voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer (69) in zijn nieuwe -en waarschijnlijk laatste- boek 'De leugens op mijn bord', dat volgende week verschijnt. In deze podcast legt hij uit wat er mis is.
STARTUP BELICHT - Startup Favamole maakt een spread/dip van Nederlandse veldbonen. Volgens startupeigenaar Edwin Sander een duurzaam alternatief voor guacamole. Sander stelt dat veldbonen goed zijn voor de bodem en zorgen voor een vruchtbare grond. VMT sprak met de startupeigenaar over de ontwikkeling en verdere plannen. "Het ontwikkelen van de juiste smaak en structuur was een uitdaging."
Hoe krijg je grip op grondstofveiligheid in een veranderende keten? Tijdens het Food Safety Event op 20 november geven Hugo Pol (Vion) en Ard van der Woude (Precon) een sessie over de oorzaken van afwijkingen en de opkomst van nieuwe gevaren.
Dit zijn de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor oktober. De laatste wapenfeiten: Bacillus cereus in gerookte tofu, en aanwezigheid MOAH in olijfolie.
Tijdens de Praktijkdag Microbiologie op vrijdag 10 oktober 2025 is de zesde editie van het standaardwerk 'Microbiologie van Voedingsmiddelen: Methoden, Principes en Criteria' officieel gepresenteerd. De dag bracht 120 professionals uit laboratoria, QA, R&D, inspectiediensten en adviesorganisaties naar Zeist.
Hoe ziet de toekomst van kwaliteitsmanagement eruit? Op 20 november 2025 tijdens het Food Safety Event in de Jaarbeurs Utrecht gaan drie experts met verschillende achtergronden hierover in gesprek.
In Duitsland is een grote E. coli-uitbraak gaande die inmiddels 257 ziektegevallen telt. Onder de patiënten is ook een vrouw uit de Verenigde Staten en een Nederlands kind. De meest patienten zijn jonge kinderen: de mediaanleeftijd is 4 jaar.
Uit de jaarlijkse monitoring van de NVWA blijkt dat het merendeel van de onderzochte voedingsmiddelen voldoet aan de wettelijke normen voor bestrijdingsmiddelen.
De Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FSIS (Food Safety and Inspection Service) heeft een publieke gezondheidswaarschuwing uitgegeven voor ready-to-eat maaltijden van HelloFresh die mogelijk besmet zijn met Listeria monocytogenes. Het gaat om maaltijden die zijn geproduceerd door FreshRealm.