Food Future Event: Het ultieme product ontwikkelen, hoe doe je dat?

Productontwikkelaars of R&D’er lopen er onvermijdelijk tegenaan: de hobbels die op de loer liggen bij de ontwikkeling van een nieuw product of concept. Wat zijn de belangrijkste stappen in productontwikkeling van idee tot succesvol eindproduct? Het Food Future Event op 29 september in De Fabrique in Utrecht vat dit onderwerp bij de hoorns.
Delen:

Het zijn de vragen waar iedere productontwikkelaar of R&D-er zich nu het hoofd over breekt:

  • Hoe zet je de inspiratie om naar een goed recept of product?
  • Hoe zet je een krachtig concept neer?
  • Hoe selecteer je de juiste grondstoffen, vooral als het om alternatieve eiwitten gaat?
  • Hoe verbeter je de Nutri-Score van je product en houd je het tegelijkertijd lekker?
  • Hoe schaal je op de juiste manier op?
  • Hoe, waarom en wanneer voer je houdbaarheidstesten uit?
  • Hoe gebruik je sensorische testen?
  • Waar let je op bij de keuze voor een duurzame verpakking?

Het Food Future Event biedt een dag vol praktische handvatten en tips. Het is een must voor iedere jonge, maar ook ervaren R&D-er in food.

Programma

Het programma is opgedeeld in vier onderdelen:

1 Young R&D in de praktijk

VMT heeft al een aantal jaar de rubriek Young R&D. In deze rubriek stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren collega’s over het vak. Op het Food Future Event brengen we deze rubriek tot leven. Onder leiding van de dagvoorzitter gaan een jonge en ervaren productontwikkelaar in gesprek over de dilemma’s en behoeftes van productontwikkelaars.

2 Workshops

In 6 workshops duiken we dieper in een aantal onderdelen van het productontwikkelproces. We gaan van conceptvorming en grondstoffenselectie tot houdbaarheidstesten en duurzaam verpakken.

Bekijk hier de onderwerpen van de zes workshops.

3 Best Practices

Aan het woord komen bedrijven zoals Rival Foods die middenin het proces zitten van concept naar de markt brengen, die hun assortiment herformuleren of nieuwe producten ontwikkelen met een gunstige Nutri-score.

4 Inspiratiesessies

Inspiratie komt onder andere van sterrenchef Jermain de Rozario van sterrenzaak De Rozario over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij dit vervolgens omzet naar een recept of product. Welke uitdagingen komt hij tegen?