Food Future Event: Het ultieme product ontwikkelen, hoe doe je dat?

Food Future Event: Het ultieme product ontwikkelen, hoe doe je dat?

Productontwikkelaars of R&D'er lopen er onvermijdelijk tegenaan: de hobbels die op de loer liggen bij de ontwikkeling van een nieuw product of concept. Wat zijn de belangrijkste stappen in productontwikkeling van idee tot succesvol eindproduct? Het Food Future Event op 29 september in De Fabrique in Utrecht vat dit onderwerp bij de hoorns.

Het zijn de vragen waar iedere productontwikkelaar of R&D-er zich nu het hoofd over breekt:

  • Hoe zet je de inspiratie om naar een goed recept of product?
  • Hoe zet je een krachtig concept neer?
  • Hoe selecteer je de juiste grondstoffen, vooral als het om alternatieve eiwitten gaat?
  • Hoe verbeter je de Nutri-Score van je product en houd je het tegelijkertijd lekker?
  • Hoe schaal je op de juiste manier op?
  • Hoe, waarom en wanneer voer je houdbaarheidstesten uit?
  • Hoe gebruik je sensorische testen?
  • Waar let je op bij de keuze voor een duurzame verpakking?

Het Food Future Event biedt een dag vol praktische handvatten en tips. Het is een must voor iedere jonge, maar ook ervaren R&D-er in food.

Programma

Het programma is opgedeeld in vier onderdelen:

1 Young R&D in de praktijk

VMT heeft al een aantal jaar de rubriek Young R&D. In deze rubriek stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren collega's over het vak. Op het Food Future Event brengen we deze rubriek tot leven. Onder leiding van de dagvoorzitter gaan een jonge en ervaren productontwikkelaar in gesprek over de dilemma's en behoeftes van productontwikkelaars.

2 Workshops

In 6 workshops duiken we dieper in een aantal onderdelen van het productontwikkelproces. We gaan van conceptvorming en grondstoffenselectie tot houdbaarheidstesten en duurzaam verpakken.

Bekijk hier de onderwerpen van de zes workshops.

3 Best Practices

Aan het woord komen bedrijven zoals Rival Foods die middenin het proces zitten van concept naar de markt brengen, die hun assortiment herformuleren of nieuwe producten ontwikkelen met een gunstige Nutri-score.

4 Inspiratiesessies

Inspiratie komt onder andere van sterrenchef Jermain de Rozario van sterrenzaak De Rozario over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij dit vervolgens omzet naar een recept of product. Welke uitdagingen komt hij tegen?

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: FreeBrew craft soda en Arla Jörd Haverdrink

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit in Singapore

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit...

Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het...