Startup Greenforce introduceert vegan spreads in poedervorm

Startup Greenforce introduceert vegan spreads in poedervorm
Startup Greenforce lanceert 3 smaken vegan spreads in poedervorm

Startup Greenforce lanceert vegan spreads voor op brood op als dip voor bij de borrel. De startup introduceert drie verschillende smaken. De poedermixen kunnen door toevoeging van water omgevormd worden tot de spreads.

Greenforce komt met drie verschillende smaken spreads: aardappel-bieslook, paprika-kruidenkaas en curry-mango. De spreads zijn volgens de startup lang houdbaar doordat ze in poedervorm geleverd worden. De consument moet zelf een beetje plantaardige olie en water toevoegen aan de poedermix, waarna door mengen de spread gevormd wordt.

Plantaardig op de boterham

Greenforce heeft al een assortiment aan vegan producten in poedervorm variërend van ei en melk tot vlees en vis. De startup lanceert nu spreads omdat zij van mening is dat er te weinig plantaardige alternatieven zijn voor op de boterham. De spreads kunnen daarnaast ook gebruikt worden als dip, stelt Greenforce.

Biologische grondstoffen

De mixen zijn plantaardig en biologisch. “Naast de keuze voor plantaardige producten verduurzamen we onze product range, waar mogelijk, stap voor stap door gebruik te maken van biologische grondstoffen. Na de biologische haverdrink zijn de spreads de nieuwste biologische toevoeging aan ons assortiment”, vertelt oprichter Thomas Isermann.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Wijn van tafeldruiven? Rotterdam Urban Winery lanceert circulaire wijn

Wijn van tafeldruiven? Rotterdam Urban Winery lanceert circulaire wijn

Overrijpe druiven belanden vaak in de vergister. "Dat is perfect voor ons", aldus Wouter Bijl, eigenaar van de Rotterdam Urban Winery. De startup...

Beeld: Luiten vleeswaren

R&D'er over ervaringen wetgeving: 'Ga niet over-reguleren waardoor...

VISIE OP WETGEVING - Wetgeving verschilt hier en daar voor grote voedselproducenten en kleine ambachtelijke bedrijven als bakkers en slagers. Wel...

Milo en Bryce Wrigley van de Alaska Flour Company. (Foto: Alaska Flour Company)

Aan tafel Alaska #3: Hoge kwaliteit gerstproducten van een...

Afgelopen week waarschuwde groentefabrikant HAK er nog voor: door klimaatverandering worden oogsten en daarmee de toevoer voor voedingsproducenten...

Foto: Shutterstock

Veiliger voedsel dankzij innovatieve detectiechip

Onderzoekers hebben een microchip ontwikkeld die snel en effectief door voedsel overgedragen ziekteverwekkers detecteert. Deze innovatie belooft de...

Tip van jouw advocaat: Frietjes met… aardappelen, zout, maar ook dinatriumdifosfaat en dextrose

Tip van jouw advocaat: Frietjes met… aardappelen, zout, maar ook...

KENNISPARTNER - COLUMN - De Franse Frietjes van McDonald's: een guilty pleasure voor velen. Gelukkig bestaan de frietjes slechts uit aardappelen en...

Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat

Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop...

Stel, een startup heeft een veelbelovend ingrediënt of een nieuwe leverancier zegt dat ene schaarse ingrediënt te kunnen leveren. Een...

Startup wil met supplementen allergieën voorkomen: 'Meer plantaardig kan alleen met minder voedselallergieën'  

Startup wil met supplementen allergieën voorkomen: 'Meer plantaardig...

STARTUP BELICHT - Ongeveer 3% van de wereldbevolking heeft volgens TNO een voedselallergie. Startup Vini Mini wil deze voedselallergieën op jonge...

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...