Startup Greenforce introduceert vegan spreads in poedervorm

Startup Greenforce introduceert vegan spreads in poedervorm
Startup Greenforce lanceert 3 smaken vegan spreads in poedervorm

Startup Greenforce lanceert vegan spreads voor op brood op als dip voor bij de borrel. De startup introduceert drie verschillende smaken. De poedermixen kunnen door toevoeging van water omgevormd worden tot de spreads.

Greenforce komt met drie verschillende smaken spreads: aardappel-bieslook, paprika-kruidenkaas en curry-mango. De spreads zijn volgens de startup lang houdbaar doordat ze in poedervorm geleverd worden. De consument moet zelf een beetje plantaardige olie en water toevoegen aan de poedermix, waarna door mengen de spread gevormd wordt.

Plantaardig op de boterham

Greenforce heeft al een assortiment aan vegan producten in poedervorm variërend van ei en melk tot vlees en vis. De startup lanceert nu spreads omdat zij van mening is dat er te weinig plantaardige alternatieven zijn voor op de boterham. De spreads kunnen daarnaast ook gebruikt worden als dip, stelt Greenforce.

Biologische grondstoffen

De mixen zijn plantaardig en biologisch. “Naast de keuze voor plantaardige producten verduurzamen we onze product range, waar mogelijk, stap voor stap door gebruik te maken van biologische grondstoffen. Na de biologische haverdrink zijn de spreads de nieuwste biologische toevoeging aan ons assortiment”, vertelt oprichter Thomas Isermann.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Beeld: HAK

Productinnovaties februari: Biologische teelt HAK

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van februari: Biologische teelt HAK en speciaal bier met laag...

Foto: TOP

TOP ontwikkelt plantaardige vervanger voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Foto: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces...

Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Supermarktketen Albert Heijn breidt het plantaardig assortiment Terra met 25%. De lijn bestaat nu uit 250 producten. Vier volledig plantaardige...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Young R&D: 'Op welk moment betrek je sales bij de ontwikkeling van een nieuw product?'

Young R&D: 'Op welk moment betrek je sales bij de ontwikkeling van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Verstegen over Kneed&klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar denken vanuit kruiden en specerijen'

Verstegen over Kneed&klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar...

De kruiden- en specerijenproducent Verstegen komt op de markt met een droge mix bestaande uit kruiden, specerijen en een plantaardig eiwit. De...