VMT.nl lanceert vernieuwde website met speciale collecties

VMT.nl lanceert vernieuwde website met speciale collecties

VMT.nl heeft een flinke update gekregen. Naast een refresh van de website en de artikelen, heeft VMT de zogeheten 'collecties' gelanceerd. Dat zijn verzamelingen van praktische artikelen en documenten rondom veelgelezen thema's in Voedselveiligheid & Kwaliteit, Wetgeving & Toezicht, R&D en Duurzaamheid & MVO. Verder zijn de ruim 26.000 artikelen op VMT.nl makkelijker doorzoekbaar dan ooit.

Actueel, altijd feitelijk gecheckt bij experts en direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Dat zijn de kernwoorden van de vernieuwde VMT website. Primair gericht op voedingsmiddelentechnologen, R&D-ers en kwaliteitsprofessionals in food die willen werken volgens de nieuwste inzichten en volgens de actuele wet- en regelgeving en markteisen.

“Met de vernieuwde website van VMT willen we QA-ers, R&D-ers, voedingstechnologen en regulatory affairs in foodproductie zo praktisch mogelijk op weg helpen. Niet alleen met inspiratie en trends, maar vooral met handige collecties, up-to-date kennisverhalen, checklists, actuele videolezingen, best practices van andere foodbedrijven en veel tips voor implementatie van wet- en regelgeving", zegt hoofdredacteur Willem Paul de Mooij. Met een abonnement op VMT.nl zijn alle 26.000 artikelen en de digitale magazines terug tot 2013 makkelijk toegankelijk en doorzoekbaar.

De vernieuwingen op een rijtje:

1. Vernieuwde navigatie

Het hoofdmenu van de website is aangepast. Rechts van het VMT-logo vind je de belangrijkste kernthema's van VMT met daarnaast een 'V' die is bedoeld als uitklapper. In de uitklapper vind je de collecties van belangrijke onderwerpen binnen het thema. Bij Voedselveiligheid & Kwaliteit zijn dat bijvoorbeeld 'Listeria monocytogenes' en 'Voedselveiligheidscultuur'. Links van het logo staan 3 streepjes: het hamburgermenu. Daarin vind je links naar de andere belangrijke pagina's, zoals de digitale magazines en de overige thema's.

2. Collecties

Een heel grote vernieuwing op VMT.nl is de introductie van de collecties. Uit vele gesprekken met onze lezers en de analyse van onze gebruikersstatistieken, weten we welke onderwerpen belangrijk worden gevonden. Van deze onderwerpen hebben we collecties samengesteld. Dat zijn er nu bij de start tien, maar het is de bedoeling dat dit aantal collecties de komende tijd gaat groeien. Bij deze een expliciete uitnodiging aan onze lezers om met ideeën te komen voor nieuwe collecties of aanvullingen op bestaande. Collecties worden gebouwd onder de thema's: Voedselveiligheid & Kwaliteit, Wetgeving & Toezicht, Duurzaamheid & MVO en R&D. Stuur gerust een mail naar redactie.vmt@vmnmedia.nl

3. Zoeken is verbeterd

Wist je dat het papieren archief van VMT teruggaat tot maar liefst 1897!? Helaas gaat het digitale archief op onze website niet zover terug, maar inmiddels staan er op de vernieuwde VMT website ruim 20.000 nieuwsartikelen en ruim 5300 achtergrondartikelen. Dit digitale archief op de site gaat terug tot 2003 en is nu beter doorzoekbaar dan ooit met de verbeterde zoekmachine. Mocht je ooit om wat voor reden dan ook toch dieper in ons analoge archief willen spitten? Neem gerust contact op met de redactie.

4. Magazine archief

Verder is het doorbladerbare magazine archief op de site bijgewerkt en dat gaat nu terug tot 2013.

5. Strakkere nieuwsbrief

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van VMT is dan toch een aanrader. Want de redactie van VMT houdt nauwgezet de ontwikkeling in de voedingsindustrie bij. Naast wet- en regelgeving ook inzichten over opkomende voedselveiligheidsrisico's, het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen en gezonde productontwikkeling. Naast de reguliere nieuwsbrief, maakt VMT ook een speciale themanieuwsbrieven: de Thema Update Voedselveiligheid, de Thema Update Wetgeving, de Thema Update Duurzaamheid en de Thema Update R&D, VMT food.be en de Vacature Nieuwsbrief. Aanmelden kan hier.

Zoals je gewend bent

Natuurlijk vind je op VMT ook nog steeds het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in food. Evenals een homepage vol met inspiratie over strategie, visies en goede voorbeelden van andere bedrijven. Neem snel een kijkje op de vernieuwde VMT website. Heb je feedback of een goede tip, mail dan redactie.vmt@vmnmedia.nl

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Duurzaamheid in kaart brengen? Dit levert een LCA op

Duurzaamheid in kaart brengen? Dit levert een LCA op

Een levenscyclusanalyse (LCA) brengt de milieueffecten van de gehele levenscyclus van een product of proces in kaart, beginnende bij de grondstoffen,...

Webinar over verduurzaming van Aptean en Rabobank

Webinar over verduurzaming van Aptean en Rabobank

Een hot topic op de agenda van veel bedrijven: Duurzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de bedrijven vindt dat zij al een aanzienlijke...

Te rijpe banaan belandt in koekje bij Albert Heijn

Te rijpe banaan belandt in koekje bij Albert Heijn

Sunt verwerkt vooral bananen die in Europese havens overtollig zijn. Nu verwerken ze ook bananen van Albert Heijn met een deukje of die te rijp zijn....

Oxfam: Cacaoboeren profiteren niet van hoge cacaoprijzen, grote chocoladebedrijven en handelaren wel

Oxfam: Cacaoboeren profiteren niet van hoge cacaoprijzen, grote...

Oxfam deed onderzoek naar het huidige cacaohandelssysteem. Ze presenteren het rapport tijdens de Wereldcacaoconferentie in Brussel. Conclusie:...

VLNR: dagvoorzitter Jan Arie Korevaar, Willemien Koning-Hoeve (CDA), Bart Millenaar (VVD), Jessika van Leeuwen (BBB), Lourens van Bruchem (SGP), Lara Sibbing (GL/PvdA).

'Doelen Farm-to-Fork en Green Deal hebben impact op voedselzekerheid'

In een tijd waarin geopolitieke spanningen en economische veranderingen de wereldwijde voedselvoorziening bedreigen, is het belangrijk dat Nederland...

Unilever zwakt duurzaamheidsdoelen af

Unilever zwakt duurzaamheidsdoelen af

Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd. Nu...

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn CO2-uitstoot verminderen

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn...

Albert Heijn introduceert half om halfproducten die een combinatie zijn van kip en rundvlees. Dit product heeft een lagere CO2e-uitstoot dan regulier...