Handig overzicht: zo pakken deze productontwikkelaars hun vak aan

Handig overzicht: zo pakken deze productontwikkelaars hun vak aan

Hoe pakken productontwikkelaars de ontwikkeling van nieuwe producten aan? VMT interviewde het afgelopen productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, Unilever en Cloetta. Lees in dit handig overzicht hun verhalen.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Startups opgelet: Fi Europe 2023 zet met Innovation Awards in op duurzaamheid
  2. Startup wil Red Bull van alcoholische dranken worden: 'Hard Seltzer is de nachtmerrie van bierproducenten'
  3. Prof pleit voor waarschuwing op ultrabewerkt voedsel
  4. 'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)
  5. No Fairytales ontwikkelt volkoren groentetortilla: 'Het was een hele klus om het niet droog of klef te krijgen'
  6. Productinnovaties augustus: Tony's Lil'Bits chocoladeballen en plantaardige Droomboter van cacaoboter
  7. Meelworm goedgekeurd als novel food. Wat is de volgende stap voor producent Ynsect?
  8. Food Future Event: Hoe vliegen andere productontwikkelaars herformulering aan?
  9. Belgische startup wil met alcoholvrije distillaten alternatief bieden voor 'mierzoete' drankjes
  10. Startup maakt visvervangers 'in het hol van de vis': 'Structuur en smaak zijn het lastigst'
  1. Aan de slag met suikerreductie? Deze collectie laat zien wat de mogelijkheden zijn
  2. Nieuwe vleesvervangers ontwikkelen? 'Snelheid is ontzettend belangrijk'
  3. Startup Enough haalt investering op voor uitbreiding Nederlandse productie mycoproteïne
  4. Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score
  5. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  6. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)
  7. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  8. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  9. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  10. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie