
Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen...
Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)
Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS...

Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een...
Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)
"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij...

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food...
Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen...

Zo kijkt NVWA naar Infoblad 85 (tips en video)
Ook in 2022 zijn er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen zijn dat? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens deze lezing leer je...

Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)
Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur?...

7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te...
Wereldwijd wordt zo'n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programmamanager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased...

Zo implementeer je een voedselveiligheidscultuur. Dit zijn 8 tips...
Het is al enige tijd bekend dat een voedselveiligheidscultuur essentieel is om levensmiddelenproductie veilig uit te voeren om veilige levensmiddelen...

VMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips...
Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van...

VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria...
Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...

VMT Summerclass QA 5: Dit kun je zelf doen als je na een uitbraak...
Wat kun je als voedselproducent zelf doen als er sprake is van een uitbraak waar jij (mogelijk) de bron van bent? Wat doet de NVWA dan precies en hoe...

VMT Summerclass QA 4: Zo maak je risicomanagement van pathogenen...
Hoe maak je risicoanalyse en risicomanagement van pathogenen minder 'intuïtief' en kun je het management van je bedrijf hier deelgenoot van maken?...

VMT Summerclass QA 2: Zo richt je allergenenbeheer goed in
Hoe zet je een goed en gedegen allergenenbeheer op in je bedrijf? Wat is er veranderd in de Hygiëneverordening en welke invloed heeft dat? Welke...

VMT Summerclass QA 1: Dit moet je doen bij een recall of incident
Recalls, meldplichten, verzekeraar inschakelen. Er komt nogal wat op een bedrijf af als er een voedselkwaliteit recall of incident is. Welke aspecten...
- Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)
- 7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te gaan
- Zo implementeer je een voedselveiligheidscultuur. Dit zijn 8 tips (video)
- VMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips van het Urker Zalmhuys
- VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria monocytogenes-stammen uit
- VMT Summerclass QA 5: Dit kun je zelf doen als je na een uitbraak onder de loep ligt bij de NVWA
- VMT Summerclass QA 4: Zo maak je risicomanagement van pathogenen minder intuïtief
- VMT Summerclass QA 2: Zo richt je allergenenbeheer goed in
- VMT Summerclass QA 1: Dit moet je doen bij een recall of incident
- VMT Summerclass R&D 8: Wat zijn de bottlenecks bij de ontwikkeling van vleesvervangers? Duurzaamheid of smaak?
- VMT Summerclass R&D 7: hoe ga je om met de spanningsvelden rondom THT en TGT?
- VMT Summerclass R&D 6: Milieuclaim maken? Maak je niet schuldig aan deze 7 zonden van greenwashing
- VMT Summerclass R&D 5: Leidt groen licht van EFSA tot meer insectenconsumptie Nederlander?
- VMT Summerclass R&D 4: de invloed van crises op het huidige voedselsysteem
- VMT Summerclass R&D 3: Het tijdperk van 'nudging'; hoe staat het met de Nutri-Score en Eco-Score?
- VMT Summerclass R&D 2: zijn plantaardige kaasalternatieven klimaatpositief en lekker?
- VMT Summerclass R&D 1: Dit is nodig om reststromen goed en duurzaam in te zetten
- Webinar: Dit zijn de spanningsvelden rondom het gebruik van THT en TGT
- Webinar: 'Meld gevolgen verwerking en etikettering van alternatieve grondstoffen bij ons'
- Webinar: Innoveren en efficiënt produceren? Hoe pakt Nestlé dat aan?